Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικό Πρακτορείο (dpa): Τέλος οι διακοπές για τη Merkel – Ώρα να αναλάβει δράση στο ελληνικό ζήτημα

Γερμανικό Πρακτορείο (dpa): Τέλος οι διακοπές για τη Merkel – Ώρα να αναλάβει δράση στο ελληνικό ζήτημα
Δύσκολες θα είναι οι επόμενες ημέρες για τη γερμανίδα Καγκελάριο, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων
Η γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel, επέστρεψε στα καθήκοντα της σήμερα, Τετάρτη 12 Αυγούστου, έπειτα από δύο εβδομάδες διακοπών, έτοιμη να αναλάβει δράση στο ελληνικό ζήτημα, επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμά του, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa).
Παράλληλα, εκτιμά ότι η Καγκελάριος είναι έτοιμη για τις επόμενες δύσκολες ημέρες που έπονται, με τον τελευταίο αγώνα δρόμου στις ελληνικές διαπραγματεύσεις.
Το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, για το οποίο το dpa εκτιμά ότι δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει, αναμένεται την Τρίτη 18 Αυγούστου στο γερμανικό Κοινοβούλιο.
Η Merkel ενημερώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό της Ελλάδας για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με τους Θεσμούς, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για «μη φιλικό» κλίμα στο τηλεφώνημα, κάτι που διέψευσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Καγκελαρίου.
Και ενώ η Merkel επέστρεψε, ο Wolfgang Schaeuble φαίνεται να παραθερίζει σε κάποιο νησί της Βόρειας Θάλασσας.
Οι διακοπές, ωστόσο, σίγουρα δεν αλλάζουν το πολιτικό σκηνικό στη Γερμανία, όπου η Καγκελάριος αντιμετωπίζει τα δικά της εσωκομματικά προβλήματα μετά την αποστασία 60 βουλευτών της συγκυβέρνησης.
Τέλος, το dpa, υποστηρίζει πως ακόμα και αν υπάρξει συμφωνία, η Ελλάδα θα παραμείνει στο τραπέζι των θεμάτων, κυρίως το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους της, για το οποίο ΔΝΤ και Γερμανία διατηρούν διαφορετική άποψη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης