Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kotok (αναλυτής): Στα 15 με 20 δολάρια ανά βαρέλι θα μπορούσε να κατρακυλήσει η τιμή του πετρελαίου

Kotok (αναλυτής): Στα 15 με 20 δολάρια ανά βαρέλι θα μπορούσε να κατρακυλήσει η τιμή του πετρελαίου
Δεν υπάρχει η στρατηγική για την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου, εκτιμά ο David Kotok
Την εκτίμηση ότι η τιμή του πετρελαίου ενδέχεται να συνεχίσει να κατρακυλά έως ότου αγγίξει τα 20 ή και 15 δολάρια ανά βαρέλι διατυπώνει ο David Kotok, αναλυτής της Cumberland Advisors.
Ειδικότερα, τόνισε ότι το πετρέλαιο βρίσκεται σε καθοδική πορεία, για την οποία είναι δύσκολο να προβλεφθεί σε ποιο σημείο θα σταματήσει.
Σημειώνεται ότι το αργό πετρέλαιο WTI διαπραγματεύεται κοντά στα 42 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent λίγο πάνω από τα 48 δολάρια ανά βαρέλι.
Ο Kotok υποστηρίζει ότι αν και οι πετρελαιοβιομηχανίες παραμένουν αισιόδοξες ότι οι τιμές θα ανακάμψουν και η κατάσταση θα βελτιωθεί, εντούτοις δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία, που να οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.
«Η ελπίδα δεν είναι στρατηγική, αλλά μύθος», δήλωσε χαρακτηριστικά, καθώς «το γεγονός είναι ότι δεν υπάρχουν δείκτες που να υποδηλώνουν ανάκαμψη των πετρελαϊκών τιμών».
Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για μια άλλη ανάκαμψη, την καταναλωτική…
«Πιστεύω ότι θα υπάρξει μια μεγάλη ώθηση στην καταναλωτική δαπάνη, μόλις οι άνθρωποι αντιληφθούν ότι δεν πρόκειται για μια παροδική, αλλά για μια μόνιμη κατάσταση», υποστήριξε ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης