Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διορθωτική η σημερινή συνεδρίαση στη Wall

tags :
Διορθωτική η σημερινή συνεδρίαση στη Wall
Με απώλειες τελικά έκλεισε σήμερα η Wall Street, καθώς η αρνητική προοπτική που διαγράφουν στα στοιχεία από την αγορά εργασίας επηρέασε την επενδυτική κοινότητα για τις βάσεις της αμερικανικής οικονομικής ανάκαμψης. Οι απώλειες περιορίστηκαν από το ράλι ανόδου που πραγματοποίησαν οι εταιρείες του ενεργειακού κλάδου που είδαν το αργό πάνω και από τα 83,7 δολάρια.
Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,47% στις 10.856,63 μονάδες, ο S&P 500 βρέθηκε στο -0,33% στις 1.169,43 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έχασε 0,53% στις 2.397,96 μονάδες.
Σε επίπεδο τριμήνου οι αμερικανικοί δείκτες σημείωσαν σημαντικά κέρδη. Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε από τη αρχή του έτους κέρδη 4,1%, ο S&P 500 κέρδισε 4,9% και ο Nasdaq 4,5%.
Ο ενεργειακός κλάδος της Wall ενισχύθηκε κατά 0,7%, καθώς η πτώση του δολαρίου οδήγησε σήμερα το αργό στα 83,7 δολάρια, σημειώνοντας κέρδη μόνο το Μάρτιο της τάξεως του 5,1%. Chevron και Denbury Resources σημείωσαν κέρδη άνω του 1%.
Αλμα 6,1% σημείωσε η JDS Uniphase, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο του δείκτη S&P 500, καθώς η Thomas Weisel Partners αύξησε τις εκτιμήσεις της για την τιμή της μετοχής στα 18 δολάρια από 15 δολάρια.
Από την άλλη μεριά η SAIC σημείωσε απώλειες της τάξεως του 6,5%, καθώς μείωσε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2009, οι οποίες μάλιστα τοποθετήθηκαν κατώτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Με απώλειες κινήθηκαν Goldman Sachs και Morgan Stanley, μετά την έκθεση της KBW, η οποία αναφέρει ότι η Goldman Sachs θα εμφανίσει κέρδη 3,33 δολαρίων ανά μετοχή το α’ τρίμηνο, από κέρδη 4,37 δολαρίων ανά μετοχή στις προηγούμενες εκτιμήσεις της. Επιπλέον, KBW προβλέπει η Morgan Stanley να παρουσιάσει κέρδη 56 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 78 σεντς στις προηγούμενες εκτιμήσεις της.
Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, η εικόνα στην αγορά εργασίας απογοήτευσε του επενδυτές, καθώς οι θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις μειώθηκαν κατά 23.000 το Μάρτιο, σύμφωνα με την έκθεση του ινστιτούτου ερευνών ADP για την απασχόληση. Ο Μάρτιος ήταν ο 26ος συνεχόμενος μήνας που οι θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα παρουσίασαν πτώση.
Πτώση σημείωσε και ο μεταποιητικός δείκτης Chicago PMI το Μάρτιο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αφού υποχώρησε στις 58,8 μονάδες το Μάρτιο από 62,6 μονάδες το Φεβρουάριο. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πτώση στις 60,8 μονάδες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης