Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο κάτω από τα 40 δολ. και Κίνα επιδρούν αρνητικά στις αγορές – Η Κίνα θα χορηγήσει 106 δισ δολ στις τράπεζες

Πετρέλαιο κάτω από τα 40 δολ. και Κίνα επιδρούν αρνητικά στις αγορές  – Η Κίνα θα χορηγήσει 106 δισ δολ στις τράπεζες
Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας να απελευθερώσει  678 δισεκατομμύρια γιουάν 106,2 δισεκ. δολάρια σε ρευστότητα για τις τράπεζες για να χορηγήσουν δάνεια.
Η μεγάλη πτώση του πετρελαίου κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι και οι εξελίξεις στην Κίνα με τις αποφάσεις που έχει λάβει η Κεντρική Τράπεζα αυξάνοντας την ρευστότητα των τραπεζών επιδρούν στις αγορές.
Πτώση στην Άπω Ανατολή, πτώση στα χρηματιστήρια της Σαουδικής Αραβίας λόγω πετρελαίου που υποχώρησε κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι.
Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η οικονομική επιβράδυνσης της Κίνας και η απότομη πτώση στην χρηματιστηριακή αγορά δεν αποτελεί κρίση, αλλά μια «αναγκαία» προσαρμογή για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου
Είναι εντελώς πρόωρο να μιλάμε για μια κρίση στην Κίνα αναφέρει το ΔΝΤ.
Πραγματική οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται, αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό ότι αυτό πρέπει να συμβεί ...
Αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες είναι ένα σοκ στις χρηματοπιστωτικές αγορές που είναι φυσικό
Εν τω μεταξύ η Λαϊκή Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ετοιμάζεται να αυξήσει την ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος  ώστε να ενισχυθεί ο δανεισμός καθώς μέρος των ξένων κεφαλαίων αποχώρησε από την Κίνα λόγω του γουάν.
Είναι πιθανό η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας να απελευθερώσει  678 δισεκατομμύρια γιουάν 106,2 δισεκ. δολάρια σε ρευστότητα για τις τράπεζες για να χορηγήσουν δάνεια.
Επίσης θα είναι η τρίτη μείωση των υποχρεωτικών αποθεματικών.
Μια άλλη επιλογή που εξετάζεται είναι να στηρίξουν τις μικρές και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αυτές που θεωρούνται κλειδί για την μελλοντική ανάπτυξη της Κίνας  αν και μια τέτοια στρατηγική δεν έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στο παρελθόν.
Μία ανησυχία της κινεζικής κεντρικής τράπεζας είναι ότι μειωθεί ο συντελεστής αποθεματικών, αυτό θα έχει επίδραση στο γουάν

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης