Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά άνω των 6 ετών το πετρέλαιο εν μέσω αβεβαιότητας για την Κίνα και πληθώρας αποθεμάτων – Στα 43,35 δολ. το Brent

Σε χαμηλά άνω των 6 ετών το πετρέλαιο εν μέσω αβεβαιότητας για την Κίνα και πληθώρας αποθεμάτων – Στα 43,35 δολ. το Brent
To αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 38,75 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες 4,24%
Σε χαμηλά άνω των έξι ετών διαπραγματεύεται η τιμή του αργού πετρελαίου Brent, σε ένα πλαίσιο που σηματοδοτείται από την αβεβαιότητα σχετικά με την ανάπτυξη στην Κίνα, αλλά και την πληθώρα αποθεμάτων του προϊόντος.
Ειδικότερα, η τιμή του πετρελαίου Brent περί τις 12:30 μ. διαπραγματεύεται στα 43,35 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 4,62%.
Έτσι το Brent βρίσκεται σχεδόν τέσσερα δολάρια υψηλότερα από τα 39 δολάρια το βαρέλι που είχε καταγράψει στις αγορές τον Ιανουάριο του 2009, μετά την ισχυρή πτώση που είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2008 με την πτώχευση της Lehman Brothers.
Όσον αφορά το αμερικανικό αργό West Texas διαπραγματεύεται στα 38,83 δολάρια το βαρέλι, επίσης χαμηλά εξήμισι ετών.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Κίνας κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου σχετικά με τη δυνατότητα των συνταξιοδοτικών ταμείων να επενδύουν σε μετοχές δεν εμπόδισαν την εμβάθυνση των απωλειών στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον δείκτη Shanghai στην αγορά της Κίνας να κλείνει σήμερα, Δευτέρα, με απώλειες 8,46%, στις 3.209,91 μονάδες.
Όσον αφορά τα αποθέματα πετρελαίου, το Ιράν και η Αλγερία άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτης συνεδρίασης του ΟΠΕΚ προκειμένου να οριοθετήσουν τους στόχους παραγωγής, αν και προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.
Η πτώση στην τιμή του πετρελαίου λαμβάνει χώρα παρά το γεγονός ότι λιγότερο από δύο εβδομάδες ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου για το 2015.
Σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση του Οργανισμού τον Αύγουστο, η ζήτηση για αργό πετρέλαιο θα αυξηθεί κατά 1,6 εκατ. βαρέλια το 2015 έναντι των 700.000 βαρελιών που είχαν καταγραφεί το 2014, κάτι που υποδηλώνει 200.000 περισσότερο από αυτά που εκτιμούσε τον Ιούνιο και αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση σε πέντε χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης