Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Στον αριθμό ρεκόρ των 800.000 έφτασαν οι αιτήσεις για άσυλο στη Γερμανία

Le Monde: Στον αριθμό ρεκόρ των 800.000 έφτασαν οι αιτήσεις για άσυλο στη Γερμανία
Το 2015 έχουν εισέλθει 340.000 μετανάστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπερνώντας ήδη τους 280.000 του 2014
Η Γερμανία και η Γαλλία θέλουν μία ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση για τη μεταναστευτική κρίση, γράφει η Le Monde με αφορμή τη συνάντηση της Angela Merkel με τον Francois Hollande.
Η γαλλική εφημερίδα στέκεται στο σχόλιο του Hollande ότι χρειάζεται «ένα ενιαίο σύστημα για τη χορήγηση ασύλου» και παραθέτει μερικά σημαντικά στοιχεία για το μεταναστευτικό.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τη Le Monde, που επικαλείται στοιχεία της Frontex το 2015 εισήλθαν 340.000 άτομα στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ήδη έχουν ξεπεράσει τον συνολικό αριθμό (280.000) για το 2014.
Μόνο το Σάββατο η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε 4.400 μετανάστες στη Μεσόγειο και μέσα στο Σαββατοκύριακο περίπου 7.000 άνθρωποι πέρασαν από τη Σερβία με προορισμό τη Δυτική Ευρώπη.
Σε αυτούς προστέθηκαν άλλοι 2.000 που διέσχισαν τα σύνορα το βράδυ της Κυριακής και τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Παράλληλα, τα Σκόπια είδαν 42.000 προερχόμενους από την Ελλάδα να διασχίζουν την περιοχή τους.
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης έχει, όμως, και ένα λυπηρό στατιστικό στοιχείο και συγκεκριμένα τους 2.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά που χάθηκαν στη θάλασσα από τις αρχές του χρόνου.
Ο Hollande μίλησε μετά τη συνάντηση με τη Merkel για την ανάγκη να κατασκευαστούν κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα και την Ιταλία και πρότεινε επίσης να γίνεται διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτούς που αιτούνται ασύλου και σε εκείνους που μεταναστεύουν.
Στη Γερμανία, οι αιτήσεις για άσυλο έφτασαν στον αριθμό ρεκόρ των 800.000 για φέτος.
Η χώρα παλεύει για να το εξασφαλίσει για όλους, την ίδια στιγμή που οι εκδηλώσεις βίας, κυρίως από την ακροδεξιά είναι όλο και πιο συχνές.
Την Παρασκευή στο Heidenau, νότια της Δρέσδης, όπου σε ένα μεγάλο, παλιό σούπερμαρκετ θα γινόταν η υποδοχή των πρώτων προσφύγων, πολλά άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του νεοναζιστικού κόμματος (NPD) και εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτό το άνοιγμα, συγκρουόμενοι κατά διαστήματα και με τις δυνάμεις της τάξης.
Η Angela Merkel που δέχτηκε κριτική για τη σιωπή της σε τέτοιου είδους συγκρούσεις, κατήγγειλε ως «άθλια» τη βία της ακροδεξιάς.
Η καγκελάριος δεν ανέχεται οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Γερμανία να αντιμετωπίζονται με εκδηλώσεις μίσους, ανέφερε ο εκπρόσωπός της, Stefan Seibert.
«Η καγκελάριος και ολόκληρη η κυβέρνηση καταδικάζουν τα φαινόμενα βίας και την ατμόσφαιρα ξενοφοβίας του Σαββατοκύριακου.
Ο τρόπος που οι εξτρεμιστές της δεξιάς και οι νεοναζί προσπαθούν να περάσουν ένα μήνυμα μίσους είναι άθλιος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης