Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι επενδυτές αναζητούν καταφύγιο στα γερμανικά ομόλογα - Συμπιέζονται οι αποδόσεις

Οι επενδυτές αναζητούν καταφύγιο στα γερμανικά ομόλογα - Συμπιέζονται οι αποδόσεις
Η επιδείνωση του κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας, οδηγεί για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση το γερμανικό δεκαετές ομόλογο να καταγράψει κέρδη, σημειώνοντας το μεγαλύτερο ράλι ανόδου από τον Αύγουστο του 2005.
Το outlook των ΗΠΑ έχει επιδεινωθεί και οι φόβοι της μετάδοσης της κρίσης ολοένα και αυξάνονται, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Mohit Kumar επικεφαλής ανάλυσης βρετανικών και ευρωπαϊκών αγορών της Deutsche Bank, ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του για την πορεία της αγοράς ομολόγων στην ευρωζώνη.
Η απόδοση του bund, του 10ετούς γερμανικού ομολόγου, βρίσκεται στο 2,60%, χαμηλότερα κατά 3 μονάδες βάσης σε σχέση με χτες. Η απόδοση του διετούς γερμανικού ομολόγου υποχωρεί κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,05%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Commerzbank, η Γερμανία επωφελείται με τη μείωση του κόστους δανεισμού, και από τις εξελίξεις με την ψηφοφορία για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ, καθώς σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το αρνητικό σενάριο, η αξιοπιστία της αμερικανικής οικονομίας θα μειωθεί σημαντικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης