Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επί τα βελτίω αναθεώρηση του ΑΕΠ για το β' τρίμηνο του 2015 – Αυξήθηκε κατά 3,7%

ΗΠΑ: Επί τα βελτίω αναθεώρηση του ΑΕΠ για το β' τρίμηνο του 2015 – Αυξήθηκε κατά 3,7%
Αναλυτές εκτιμούσαν ότι προς τα πάνω αναθεώρηση του ΑΕΠ στο 3,3%, όμως οι επιχειρηματικές επενδύσεις ήταν ισχυρότερες του προσδοκώμενου
Με ταχύτερο ρυθμό του αναμενόμενου αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του 2015 και συγκεκριμένα το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3,7% έναντι αρχικών εκτιμήσεων για άνοδο 2,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.
Αναλυτές εκτιμούσαν ότι προς τα πάνω αναθεώρηση του ΑΕΠ στο 3,3%, όμως οι επιχειρηματικές επενδύσεις ήταν ισχυρότερες του προσδοκώμενου.
Οι επιχειρήσεις αύξησαν τις επενδύσεις τους κατά 3,2% αντί για πτώση 0,6%, με τις δαπάνες για δομές όπως κτήρια γραφείων να σημειώνουν άνοδο 3,1% έναντι πτώσης 1,6%.
Η καταναλωτική δαπάνη, ο κύριος οδηγός της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, αναθεωρήθηκε προς τα πάνω επίσης, ήτοι αυξήθηκε κατά 3,1% έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 2,9%.
Τα εταιρικά κέρδη, εν τω μεταξύ, ενισχύθηκαν κατά 2,4% έναντι της πτώσης 5,8% που είχε καταγραφεί το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Ο πληθωρισμός, μετρούμενος με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή, δεν αναθεωρήθηκε, διαμορφούμενος στο 2,2% σε ετήσια βάση το β' τρίμηνο του 2015 έναντι μείωσης του ρυθμού κατά 1,9% το πρώτο τρίμηνο.
Αν εξαιρεθούν τρόφιμα και ενέργεια, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,8% σε ετήσια βάση έναντι 1% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης