Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιμέτωπη με τις εισαγγελικές αρχές η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ

Αντιμέτωπη με τις εισαγγελικές αρχές η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ
Υπό το μικροσκόπιο των γαλλικών εισαγγελικών αρχών βρίσκεται η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, με σοβαρό το ενδεχόμενο να ασκηθεί επίσημη έρευνα και ενδεχομένως συνακόλουθη δικαστική δίωξη διότι ενέκρινε την αμφιλεγόμενη καταβολή αποζημίωσης στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, προσωπικό φίλο του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, το 2008 όταν η ίδια διατελούσε υπουργός Οικονομικών.
Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τη Λαγκάρντ ότι καταχράστηκε την εξουσία της εγκρίνοντας την καταβολή αποζημίωσης ύψους 285 εκατ. ευρώ στον Μπερνάρ Ταπί το 2008. Ο επιχειρηματίας κατηγορούσε την τράπεζα Le Credit Lyonnais (LCL) ότι τον εξαπάτησε στην διαδικασία της πώλησης του μεριδίου των μετοχών της εταιρίας αθλητικών ειδών Adidas που κατείχε.
Η Λαγκάρντ, η οποία διαψεύδει ότι ενέχεται σε οποιαδήποτε αδικοπραγία, αψήφησε τις ενστάσεις από υφισταμένους της στο υπουργείο και πίεσε η υπόθεση να αναπεμφθεί σε επιτροπή επιδιαιτησίας, με το επιχείρημα ότι αυτό χρειαζόταν για να επιλυθεί σε εύλογο χρόνο.
Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η Λαγκάρντ είχε κάποιο προσωπικό όφελος από την τελική ρύθμιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης