Τελευταία Νέα
Διεθνή

Valls (Γαλλία): Η Γαλλία πρέπει να ανοίξει τα σύνορά της για τους μετανάστες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο

tags :
Valls (Γαλλία): Η Γαλλία πρέπει να ανοίξει τα σύνορά της για τους μετανάστες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο
Καθήκον μας είναι να βρούμε γι αυτούς τους ανθρώπους διαρκείς λύσεις, βασισμένες στις αξίες: ανθρωπιά, ευθύνη, αυστηρότητα
«Η Γαλλία θα πρέπει να ανοίξει τα σύνορά της για τους μετανάστες που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, τις διώξεις, τα βασανιστήρια, την καταπίεση, οι οποίοι θα πρέπει να γίνονται δεκτοί» τόνισε ο γάλλος πρωθυπουργός Manuel Valls.
«Άρα, κάθε αίτηση ασύλου πρέπει να εξετάζεται, γρήγορα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης κατά την ομιλία του σε μία συνάντηση του κόμματός του στην πόλη Λα Ροσέλ στη δυτική Γαλλία.
«Θα πρέπει να φερόμαστε στους μετανάστες με αξιοπρέπεια, να τους στεγάσουμε, να τους παράσχουμε φροντίδα. Καθήκον μας είναι να βρούμε διαρκείς λύσεις, βασισμένες στις αξίες: ανθρωπιά, ευθύνη, αυστηρότητα» υπογράμμισε ο γάλλος πρωθυπουργός.
Ο Manuel Valls παρέθεσε μια φράση που αναγράφεται στη βάση του Αγάλματος της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη:
«Δώστε μου τους φτωχούς σας, τους εξαντλημένους σας, που σε πυκνές γραμμές, λαχταρούν να ζήσουν ελεύθεροι, τα απορρίμματα των υπερ - κατοικημένων ακτών σας, στείλτε μου αυτούς τους απόκληρους που έδιωξε η καταιγίδα. Με το φως μου, φωτίζω τη χρυσαφένια πόρτα».
Ο Γάλλος πρωθυπουργός απηύθυνε, αντίθετα, έκκληση για αυστηρότητα όσον αφορά στην παράτυπη οικονομική μετανάστευση.
Ο Manuel Valls αναμένεται να μεταβεί αύριο μαζί με δύο ευρωπαίους επιτρόπους στο Καλέ, στα σύνορα με τη Βρετανία, όπου περίπου 3.000 μετανάστες ζουν σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να διασχίσουν τη Μάγχη για να φθάσουν στη Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης