Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο κραχ στις αγορές καθώς η κινεζική απειλή επιστρέφει - Sell off στη Wall με απώλειες -3% - Πτώση -3% και στην Ευρώπη

tags :
Νέο κραχ στις αγορές καθώς η κινεζική απειλή επιστρέφει - Sell off στη Wall με απώλειες -3% - Πτώση -3% και στην Ευρώπη
Ισχυρές απώλειες κατέγραψε και το ADR της Εθνικής στη Wall - Υποχώρησε κατά -3,64% στα 0,62 δολ.
(upd7)Νέο βίαιο sell off, με απώλειες -3% κατέγραψαν, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικοί δείκτες καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι φόβοι για την πραγματική κατάσταση της κινεζικής οικονομίας.
Η Wall δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να χάνει ενδοσυνεδριακά πάνω από 500 μονάδες, καθώς οι επενδυτές θορυβήθηκαν από τον νέο γύρο αδύναμων μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν στην Κίνα και τα οποία επιβεβαιώνουν την αδύναμη πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.
Ειδικότερα, απώλειες -2,84% κατέγραψε ο Dow στις 16.058 μονάδες, χάνοντας 469 μονάδες, κατά -2,94% υποχώρησε ο Nasdaq στις 4.636 μονάδες, ενώ με ισχυρή πτώση -2,96% τερμάτισε ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, στις 1.913 μονάδες.
Ισχυρές απώλειες κατέγραψε και το ADR της Εθνικής στη Wall, καθώς υποχώρησε κατά -2,06% στα 0,63 δολάρια.
Στο ήδη αρνητικό κλίμα προστίθεται και η ηχηρή προειδοποίηση από τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde πως είναι σύνθετο το ρίσκο για την παγκόσμια οικονομία, λόγω των εξελίξεων που αφορούν στην Κίνα.
Η παγκόσμια ανάπτυξη για το 2015 θα είναι πιο αδύναμη σε σχέση με τις προβλέψεις που δημοσιοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούλιο, δήλωσε η Lagarde, με φόντο την αναταραχή που έχει προκαλέσει στις αγορές η Κίνα.
Σημειώνεται ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ έκαναν λόγο για ανάπτυξη 3,3% το 2015 για το παγκόσμιο ΑΕΠ.
Η Lagarde χαρακτήρισε σύνθετο το ρίσκο από τη μετάβαση της κινεζικής οικονομίας και κάλεσε τις αναδυόμενες οικονομίες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, με φόντο την επιβράδυνση του ΑΕΠ στην Κίνα αλλά και τις πιο «σφικτές» δημοσιονομικές συνθήκες παγκοσμίως, ενόψει και της αύξησης των επιτοκίων από τη Federal Reserve.
Με ισχυρές απώλειες έως -3% υποδέχθηκαν τον Σεπτέμβριο και τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η κινεζική απειλή δείχνει να επιστρέφει.
Αυτό που κυρίως προκάλεσε νέο γύρο αβεβαιότητας για την κατάσταση της κινεζικής οικονομίας ήταν η αδύναμη μεταποιητική δραστηριότητα που κατέγραψε η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Ειδικότερα, με απώλειες -2,7% τερμάτισε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, στις 352,89 μονάδες, αντανακλώντας τους φόβους των επενδυτών για την Κίνα.
Για τον μήνα Αύγουστο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης μέτρησε απώλειες -8,5%.
Με πτώση -3,02% έκλεισε ο βρετανικός FTSE 100, στις 6.059 μονάδες, στην πρώτη του συνεδρίαση για την εβδομάδα, μετά την αργία της Δευτέρας 31 Αυγούστου.
Απώλειες -2,37% στις 10.016 μονάδες κατέγραψε ο γερμανικός DAX, ενώ στις 4.541 μονάδες και το -2,41% έκλεισε ο γαλλικός CAC 40.
Σε ό,τι αφορά τα νέα της ημέρας από το μακροοικονομικό πεδίο, στο 10,9% διαμορφώθηκε για τον μήνα Ιούλιο η ανεργία στην Ευρωζώνη, έναντι 11,1% τον Ιούνιο, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2012.














www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης