Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liberation: Γερμανία, η γη της επαγγελίας για τους πρόσφυγες

Liberation: Γερμανία, η γη της επαγγελίας για τους πρόσφυγες
Πολύ μεγάλη αλληλεγγύη δείχνουν οι Γερμανοί στους μετανάστες, ενώ υπάρχει οργάνωση και στα κέντρα υποδοχής
«Αγαπάμε τη Γερμανία», «Ευχαριστούμε τη Γερμανία» λένε δεκάδες μετανάστες που κάνοντας τον γύρο της Ευρώπης φτάνουν στη Γερμανία.
Πιο εντυπωσιακό είναι, όμως, αυτό που αναφέρει στη συνέχεια του άρθρου η Liberation, ότι μερικοί Βαυαροί στο σταθμό του Μονάχου τους υποδέχτηκαν με ένα πλακάτ που έγραφε «Καλωσήρθατε»!
Για τους περισσότερους που καταφθάνουν από τη Συρία και τη Σομαλία, η Γερμανία είναι ο προορισμός που ονειρεύονταν.
Η υποδοχή είναι καλύτερη από αλλού και η πρώτη οικονομία της Ευρώπης κερδίζει σε δημοτικότητα γι’ αυτό.
Πολλοί υποψήφιοι ασύλου διαμαρτυρήθηκαν έντονα τις προηγούμενες μέρες στην Ουγγαρία μέχρι οι αρχές να τους επιτρέψουν να αναχωρήσουν με τραίνα για τη Βιέννη και το Μόναχο.
«Στην Ουγγαρία η κατάσταση ήταν άσχημη, τα παιδιά δεν είχαν καθαρό νερό, τροφή και η αστυνομία ήταν σκληρή» επιβεβαιώνει η πρόσφυγας Abdel Alim.
«Είμαστε ευτυχισμένοι που φτάσαμε στο Μόναχο, αλλά εξαντλημένοι, πολύ εξαντλημένοι» συμπληρώνει η πρόσφυγας από τη Συρία που ταξίδεψε μαζί με τον άνδρα και τα παιδιά της.
Οι υπηρεσίες προχωρούν στην καταγραφή των προσφύγων και στη συνέχεια τους οδηγούν στα καταλύματά τους στη Βαυαρία στη νότια Γερμανία, στα σύνορα με την Αυστρία.
Σε αυτή τη ζώνη καταγράφηκαν 2.200 πρόσφυγες από το πρωί της Δευτέρας ως το πρωί της Τρίτης και πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό σε μία μέρα από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης.
Η Γερμανία είναι ο προορισμός για 800.00 αιτούντες ασύλου.
Στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που περιμένουν να έρθει η σειρά τους για να αναχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με προτεραιότητα στις οικογένειες, όπως λέει και ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Sven Muller.
Οι πρόσφυγες από τη Συρία τυγχάνουν και της αλληλεγγύης των κατοίκων του Μονάχου που τους φέρνουν ρούχα, τρόφιμα, νερό και πάνες.
Ρωτούν, μάλιστα, αν χρειάζονται και τίποτα άλλο και η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους να σταματήσουν τις δωρεές για να μπορεί να τις διαχειριστεί.
Παντού στη Γερμανία υπάρχουν αυθόρμητες κινήσεις βοήθειας προς τους μετανάστες, παρέχοντάς τους σίτιση.
Υπάρχει, όμως, και η άλλη όψη του νομίσματος με τις ρατσιστικές δράσεις να αυξάνονται.
Και σύμφωνα με έναν εθελοντή στον σταθμό του Μονάχου μία ομάδα ακροδεξιών προσπάθησε να επιτεθεί σε πρόσφυγες.
«Ήταν περίπου 20 και τους κυνηγήσαμε» λέει με περηφάνια ένας 21χρονος Γερμανός που έφερε νερό στους εξαντλημένους ταξιδιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης