Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε θετικό έδαφος οι αμερικανικοί δείκτες – Με κέρδη άνω του +1% ξεκίνησε η συνεδρίαση της Wall Street

tags :
Σε θετικό έδαφος οι αμερικανικοί δείκτες – Με κέρδη άνω του +1% ξεκίνησε η συνεδρίαση της Wall Street
Ισχυρές απώλειες καταγράφει το ADR της Εθνικής στη Wall, καθώς υποχωρεί -3,06% στα 0,62 δολ.
Σε θετικό έδαφος βρίσκονται οι αμερικανικοί δείκτες στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης της Wall Street, καθώς σημειώνουν κέρδη άνω του +1%, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της πρώτης συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου.
Αναλυτικότερα, στις 16:40, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται +1,20% στις 16.251,03 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη +1,23% στις 4.693,32 μονάδες, ενώ και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά, στις 1.935,91 μονάδες, με άνοδο +1,15%.
Ισχυρές απώλειες καταγράφει, ωστόσο, το ADR της Εθνικής στη Wall, καθώς υποχωρεί -3,06% στα 0,62 δολ.
Εν τω μεταξύ, στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, 190.000 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη η ADP (Automatic Data Processing).
Η ADP αναθεώρησε ελαφρώς πτωτικά τα στοιχεία για τον Ιούλιο, στις 177.000 θέσεις εργασίας έναντι πρότερης εκτίμησης για 185.000.
Οικονομολόγοι χρησιμοποιούν τα στοιχεία της ADP προκειμένου να έχουν μια αίσθηση των στοιχείων για την απασχόληση από το αρμόδιο αμερικανικό υπουργείο, τα οποία θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.
Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του MarketWatch εκτιμούν ότι το αμερικανικό υπουργείο Απασχόλησης θα ανακοινώσει αύξηση κατά 213.000 θέσεις εργασίας, πολύ κοντά στις 215.000 που δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο.
Παράλληλα, με ετήσιο ρυθμό 3,3% αυξήθηκε η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του 2015 έναντι αρχικών εκτιμήσεων για άνοδο κατά 1,3%, γεγονός που αντικατοπτρίζει την αναθεώρηση που υπήρξε νωρίτερα στο ΑΕΠ της χώρας, καταδεικνύοντας ότι η αμερικανική οικονομία ήταν πολύ πιο ισχυρή την άνοιξη έναντι των αρχικών εκτιμήσεων.
Η άνοδος που καταγράφηκε ήταν η μεγαλύτερη από τα τέλη του 2013, αν και σημειώνεται με πιο αργούς ρυθμούς των συνηθισμένων.
Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους η παραγωγικότητα ενισχύθηκε μόλις κατά 0,7%.
Ο αριθμός των ωρών που εργάστηκαν οι υπάλληλοι στο δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν στο 1,4% από 1,5%.
Πάντως η παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκε με πιο γοργό ρυθμό, ήτοι κατά 4,7% έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για άνοδο 2,8%, όπως ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Απασχόλησης.
Το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος υποχώρησε κατά 1,1% έναντι ανόδου 0,5%, καταδεικνύοντας ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να συγκρατούν τα κόστη τους.
Η αύξηση στο ωρομίσθιο παρέμεινε αμετάβλητη στο 1,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης