Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανευρη η συνεδρίαση στη Wall, αλλά κράτησε τα κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα

tags :
Ανευρη η συνεδρίαση στη Wall, αλλά κράτησε τα κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα
Σε μία άνευρη και χλιαρή συνεδρίαση της παραμονής του Πάσχα, η Wall Street δεν σταμάτησε το ανοδικό της σερί και τη σκυτάλη των κερδών που πήρε από τις ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές. Τα στοιχεία της μεταποίησης στις τρεις ηπείρους ήταν το σημερινό καύσιμο για την άνοδο, η οποία όμως επηρεάστηκε από την πτώση του τεχνολογικού κλάδου.
Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,65% στις 10.926 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,7% στις 1.178,05 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,2% στις 2.402,58 μονάδες.
Στο +0,8% βρέθηκε η J.P. Morgan Chase, καθώς ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε αύξηση μερίσματος.
Απώλειες 3,8% σημείωσε η BlackRock, καθώς δέχτηκε υποβαθμίσεις από δύο οίκους, τη Citigroup σε sell από buy προηγουμένως και την Deutsche Bank σε hold από buy προηγουμένως.
Η δημιουργός του BlackBerry, Research In Motion βρέθηκε στο -6,8%, μετά την μείωση των εσόδων και των παραγγελιών που σημείωσε το τέταρτο τρίμηνο του 2009. Μάλιστα οι αναλυτές της Goldman Sachs Group μείωσαν τη σύσταση της σε “sell” από “neutral” προηγουμένως.
Αλμα σε υψηλό 6 ετών πραγματοποίησε ο δείκτης μεταποίησης ISM στις ΗΠΑ το Μάρτιο, καθώς οι αύξηση των παραγγελιών και της παραγωγής οδήγησε το δείκτη στις 59,6 μονάδες από 56,7 τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο από τον Ιούλιο του 2004.
Σημειώνεται ότι οι δείκτες παραγγελιών και παραγωγής σε 18 βιομηχανικές περιοχές βρέθηκαν πάνω από τις 61 μονάδες. Ακόμη, ο δείκτης απασχόλησης υποχώρησε στις 55,1 μονάδες, από 57,5 μονάδες που ανέμεναν οι αναλυτές.
Ευχάριστα εξέπληξε και η πτώση που εμφάνισαν οι νέες αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς υποχώρησαν κατά 6.000 στις 439.000 την περασμένη βδομάδα, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στις 443.000.
Ακόμη, κατά 6.750 στις 447.250 μειώθηκαν οι νέες αιτήσεις ανεργίας κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων βδομάδων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης