Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Από «επαναστάτης», έμπιστος των Ευρωπαίων ο Αλ. Τσίπρας – Τάσσονται υπέρ της εκλογικής του νίκης

Bloomberg: Από «επαναστάτης», έμπιστος των Ευρωπαίων ο Αλ. Τσίπρας – Τάσσονται υπέρ της εκλογικής του νίκης
Ο Αλέξης Τσίπρας μετατράπηκε από τον πιο διχαστικό ηγέτη της Ευρώπης, στην καλύτερη ελπίδα να παραμείνει αυτή ενωμένη, εκτιμά το πρακτορείο Bloomberg
Υπέρ της εκλογικής νίκης του Αλέξη Τσίπρα, στις επικείμενες εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, τάσσονται οι ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Ειδικότερα, το Bloomberg, επισημαίνει πως ο άλλοτε «αντάρτης» πρωθυπουργός της Ελλάδας, έχει εξελιχθεί στον έμπιστο της Γερμανίας και της Γαλλίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μετατραπεί από τον πιο διχαστικό ηγέτη στην Ευρώπη, στην καλύτερη ελπίδα να παραμείνει αυτή ενωμένη, εκτιμά το δημοσίευμα.
Επικαλούμενο αξιωματούχους από το περιβάλλον της Angela Merkel και του Francois Hollande, αναφέρει ότι ο πρώην έλληνας πρωθυπουργός κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, μέσω των σκληρών ολονύχτιων διαπραγματεύσεων, που στόχο είχαν να κρατήσουν την Ελλάδα εντός της ζώνης του ευρώ.
Πλέον, τόσο η καγκελάριος της Γερμανίας, όσο και ο πρόεδρος της Γαλλίας θεωρούν ότι ο Αλ. Τσίπρας είναι ο ικανότερος να εφαρμόσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, που θεωρείται απαραίτητο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
«Ο Τσίπρας είναι το “καλύτερο στοίχημα” για τη διασφάλιση της σταθερότητας στη χώρα μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου», τονίζουν οι πηγές του Bloomberg, που διατηρούν την ανωνυμία τους, λόγω του ευαίσθητου του ζητήματος.
Το Bloomberg υπενθυμίζει πως η πολιτική μετάλλαξη του Τσίπρα ήταν αυτή που επέτρεψε την επίτευξη της συμφωνίας για το νέο πακέτο διάσωσης των 86 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.
Ωστόσο, η πολιτική μετάλλαξη του Αλ. Τσίπρα είχε ως… παράπλευρη απώλεια τη διάσπαση του ίδιο του κόμματός του, κάτι που καθιστά ιδιαιτέρως αμφίβολο το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών.
Και παρά τους θετικούς χαρακτηρισμούς, που επεφύλασσε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Francois Hollande, αποκαλώντας τον «θαρραλέο», το Bloomberg υποστηρίζει ότι Merkel και Hollande δύσκολα θα εκφράσουν την υποστήριξή τους ανοιχτά, δεδομένου ότι προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές ρίζες.
Η κα Merkel, πάντως, τόνισε σε χθεσινά σχόλιά της, πως το ελληνικό πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοστεί ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης