Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαδήλωση στο Παρίσι υπέρ των μεταναστών και προσφύγων - Ανοίξτε τα σύνορα

tags :
Διαδήλωση στο Παρίσι υπέρ των μεταναστών και προσφύγων - Ανοίξτε τα σύνορα
Το 52% των γάλλων είναι αντίθετοι στην υποδοχή μεταναστών και προσφύγων σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των χιλιάδων προσφύγων που έχουν πλημμυρίσει την Ευρώπη σε μια προσπάθεια να δείξουν στη γαλλική κυβέρνηση οτι πρέπει να σταθεί στο πλευρό αυτών των ανθρώπων.
Η πρόσκληση που επιδόθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έλεγε "Όχι στο όνομά μας - Ανοίξτε τα σύνορα! - Δικαίωμα ασύλου για κάθε διωκόμενο - Λέω ναι στην υποδοχή.
Πολλοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν τη φωτογραφία του Aylan Kurnti, η ευρεία αναπαραγωγή της οποίας από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης προκάλεσε ηλεκτροσόκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη.
«Κουράστηκα να βλέπω φοβισμένους ανθρώπους. Η κοινωνία βρίσκεται σε διαρκή ζύμωση. Θέλω να εκπροσωπήσω αυτούς που τάσσονται υπέρ του ασύλου», δήλωσε μία 60χρονη διαδηλώτρια.
Το 52% των γάλλων είναι αντίθετοι με την υποδοχή μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες.
Η πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση υπό τον τίτλο "Όχι στο όνομά μας- #Πρόσφυγες Μετανάστες Αξιοπρέπεια" γεννήθηκε μέσα από συνομιλία στο Facebook ανθρώπων που αναρωτήθηκαν τι να κάνουν για να εκφραστούν αυθόρμητα, για να πουν όχι στις κατασταλτικές μεταναστευτικές πολιτικές που οδηγούν στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους. Ναι στην υποδοχή,
Την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν διατύπωσαν κόμματα της γαλλικής αριστεράς, σοσιαλιστές, κομμουνιστές, οικολόγοι.
Αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα πραγματοποιηθούν και άυριο σε πολλές πόλεις της Γαλλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης