Τελευταία Νέα
Διεθνή

Faymann (Αυστρία): Να γίνει έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση

Faymann (Αυστρία): Να γίνει έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση
"Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή σε μια κοινή ευρωπαϊκή λύση"
Την πραγματοποίηση μιας έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση ζήτησε σήμερα ο καγκελάριος της Αυστρίας Werner Faymann, σημειώνοντας ότι πρέπει να υιοθετηθεί χωρίς καθυστέρηση μια κοινή πολιτική.
Μάλιστα, ο ίδιος έκανε λόγο για καλή θέληση της χώρας του που δεν μπορεί παρά να έχει μόνον προσωρινό χαρακτήρα.
Σημειώνεται ότι η Αυστρία δέχθηκε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας να διευκολύνει την υποδοχή και τη διέλευση των μεταναστών που επιθυμούν να μεταβούν στη Γερμανία από την Ουγγαρία, μισθώνοντας μάλιστα και ειδικά τρένα γι'αυτόν τον σκοπό.
Σύμφωνα με τον Faymann , δηλώσεις του οποίου επικαλείται σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων APA, «ένα μέτρο αυτού του είδους δεν μπορεί να αποτελέσει μια λύση», αλλά και πως αυτό είναι ένα απλό "προσωρινό" μέτρο, το οποίο αποσκοπεί να δείξει την "καλή διάθεση" της Βιέννης για την αντιμετώπιση μιας έκτακτης κατάστασης.
«Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή σε μια κοινή ευρωπαϊκή λύση», όπως είπε.
Η Αυστρία προτείνει κυρίως, πέραν της εφαρμογής ποσοστώσεων για την κατανομή των προσφύγων, οι χώρες μέλη της ΕΕ να υιοθετήσουν κοινούς κανόνες για τη χορήγηση του καθεστώτος του πρόσφυγα.
Μάλιστα, η Βιέννη τάσσεται κα υπέρ της δημιουργίας στα σύνορα της ΕΕ κέντρων υποδοχής και διαχωρισμού των προσφύγων και των μεταναστών, κάτι που υποστηρίζουν και άλλες χώρες, όπως η Γαλλία.
Στο μεταξύ, πρόσφυγες συνέχισαν σήμερα το πρωί το ταξίδι τους από την Ουγγαρία στη Γερμανία, διερχόμενοι με τρένο από το αυστριακό έδαφος, μετά την ανακοίνωση του Βερολίνου ότι δεν θα επαναπροωθεί τους Σύρους πρόσφυγες πίσω στις χώρες από τις οποίες εισήλθαν στην ΕΕ, σύμφωνα με την συνθήκη του Δουβλίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης