Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Διχάζει τους Γάλλους το μεταναστευτικό - Κέντρα υποδοχής εκτός Σέγκεν ζητά ο Sarkozy

tags :
Deutsche Welle: Διχάζει τους Γάλλους το μεταναστευτικό - Κέντρα υποδοχής εκτός Σέγκεν ζητά ο Sarkozy
Tο 55% των Γάλλων, πιστεύουν ότι η Γαλλία δεν θα πρέπει ν’ ακολουθήσει το παράδειγμα της Γερμανίας για χορήγηση πολιτικού ασύλου στους Σύριους
Διχασμένοι εμφανίζονται οι γάλλοι μπροστά στο ταράστιο μεταναστευτικό ζήτημα που απασχολεί και τη Γαλλία καθώς χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες έχουν τη χώρα ως τελικό προορισμό.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο δημόσιος διάλογος για την υποδοχή προσφύγων που συνωστίζονται κατά χιλιάδες στις πόρτες της ΕΕ έχει ανέβει κατακόρυφα και στη Γαλλία, όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα κάνει έκκληση για αλληλεγγύη και η δεξιά προτείνει διάφορες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Χθες χιλιάδες πολίτες του Παρισιού κατέβηκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας υπέρ των προσφύγων όμως την ίδια ώρα το 62% των Γάλλων εμφανίζονται δυσαρεστημένοι για την είσοδο μεταναστών στη χώρα.
Το ποσοστό αυτό των Γάλλων πιστεύουν ότι οι προερχόμενοι από τη Συρία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι υπόλοιποι μετανάστες και μόνο το 36% τους αναγνωρίζουν μια καλύτερη μεταχείριση ως πρόσφυγες πολέμου.
Από την πλευρά του ο πρώην γάλλος πρόεδρος N. Sarcozy προτείνει τη δημιουργία κέντρων υποδοχής εκτός Σέγκεν.
Η σύγχυση ενισχύεται και μέσα από τη ρητορική των σχολιαστών στα μέσα ενημέρωσης, αλλά και από την καθυστερημένη αντίδραση του γάλου προέδρου Hollande.
Σύμφωνα με την ίδια σφυγμομέτρηση η πλειοψηφία, το 55% των Γάλλων, πιστεύουν ότι η Γαλλία δεν θα πρέπει ν’ ακολουθήσει το παράδειγμα της Γερμανίας για χορήγηση πολιτικού ασύλου στους Σύριους.
Πέρα από την ακροδεξιά της Lapin, είναι και οι Ρεπουμπλικάνοι του Sarkozy που συμβάλλουν στο δισταγμό των Γάλλων να δείξουν γενναιοδωρία. Η καινούργια ιδέα Sarkozy για την αντιμετώπιση του θέματος είναι να γίνουν κέντρα υποδοχής στη Β. Αφρική, στη Σερβία, στη Βουλγαρία ή σε άλλες εκτός Σέγκεν χώρες.
O δε πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Γαλλίας και πρώην υπουργός του Sarkozy, F. Barouene δεν δίστασε να δηλώσει ότι η Γαλλία δεν έχει τη δυνατότητα υποδοχής «μεγάλης διάρκειας» προσφύγων και ότι ο ίδιος, αρνείται να υποδεχθεί πρόσφυγες στην πόλη του Τroyes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης