Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iταλία: Oι υγιείς τράπεζες αναλαμβάνουν το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τριών πιο αδύναμων - Όλο το σχέδιο

Iταλία: Oι υγιείς τράπεζες αναλαμβάνουν το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τριών πιο αδύναμων - Όλο το σχέδιο
Νέα κεφάλαια χρειάζονται οι Cassa di Risparmio di Ferrara (Carife), Banca Marche, Banca Popolare dell'Etruria e del Lazio
Ειδικό σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης τριών μικρών τραπεζών επεξεργάζεται η Ιταλία.
Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, η Ιταλία σχεδιάζει να ανακεφαλαιοποιήσει τρεις μικρές τράπεζες, μέσω άντλησης κεφαλαίων από ένα ταμείο που θα δημιουργηθεί από τη συνεισφορά των υγιών τραπεζών.
Oι τρεις τράπεζες που χρήζουν άμεσης ανακεφαλαιοποίησης είναι οι εξής:
- Cassa di Risparmio di Ferrara (Carife)
- Banca Marche
- Banca Popolare dell'Etruria e del Lazio
Οι τρεις τράπεζες έχουν ήδη τεθεί υπό καθεστώς ειδικής μεταχείρισης από την κεντρική τράπεζα της Ιταλίας (Bank of Italy), λόγω των σημαντικών κεφαλαιακών ελλείψεων που παρουσιάζουν.
Για τις τρεις τράπεζες το ακριβές ποσό που πρέπει να αντληθεί δεν έχει ακόμη κλειδώσει, όμως, κατά τις πληροφορίες, θα είναι τουλάχιστον ύψους 1,4 δισ. ευρώ.
Η Ιταλία επιχειρεί να συστήσει έναν νέο μηχανισμό για τη στήριξη των τραπεζών της, προτού τεθεί σε εφαρμογή - από τις αρχές του 2016 - το bail-in.
Το ταμείο που καλείται να αναλάβει την ανακεφαλαιοποίηση των τριών μικρών τραπεζών, μέσω της χρηματοδότησης των υγιών τραπεζών, έχει λάβει την ονομασία Fondo Interbancario.
Το εν λόγω ταμείο χρηματοδοτείται από το σύνολο των ιταλικών τραπεζών.
Σύμφωνα με το Reuters, η μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα, η Intesa Sanpaolo, είναι έτοιμη να συμμετάσχει στο σχέδιο διάσωσης των πιο αδύναμων ιταλικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης