Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Φρένο» στο ανοδικό σερί έβαλαν οι ευρωαγορές – Απώλειες άνω του -1%

«Φρένο» στο ανοδικό σερί έβαλαν οι ευρωαγορές – Απώλειες άνω του -1%
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κατέγραψε πτώση στο -1,17% και τις 6.156 μονάδες
Φρένο στο ανοδικό σερί έβαλαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να εστιάζουν στις εξελίξεις σε Κίνα και Ιαπωνία.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε στο -1,31% και τις 359 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κατέγραψε πτώση στο -1,17% και τις 6.156 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX μειώθηκε στο -0,09% και τις 10.210 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο CAC 40 υποχώρησε στο -1,45% και τις 4.597 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε στο -1,02% και τις 21.901 μονάδες και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 στο -1,78% και τις 9.859 μονάδες.
Απώλειες 2,5% κατέγραψε το ιαπωνικό χρηματιστήριο, μετά το χθεσινό ράλι 7,7%, το μεγαλύτερο από τον Οκτώβριο του 2008.
Το ιαπωνικό χρηματιστήριο ξεκίνησε πτωτικά, ύστερα από την άνοδο ρεκόρ της προηγούμενης ημέρας, με τους επενδυτές να αντιδρούν αρνητικά στη δημοσίευση των στοιχείων για τις παραγγελίες βιομηχανικών μηχανημάτων στην Ιαπωνία τον Ιούλιο, οι οποίες υποχώρησαν κατά 3,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα, Πέμπτη, η κυβέρνηση της χώρας.
Ο δείκτης Nikkei έφθασε να… αιμορραγεί κατά το πρώτο μέρος της συνεδρίασης κατά 814 μονάδες, περί το 4,33%, για να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση στο -2,5% και στις 18.299,62 μονάδες.
Το ιαπωνικό χρηματιστήριο βιώνει έντονη μεταβλητότητα κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και την Τετάρτη ο βασικός δείκτης του έκλεισε με μια άνοδο 1.343,43 μονάδων, τη μεγαλύτερη σε μονάδες από τις 31 Ιανουαρίου του 1994, διαμορφούμενος στις 18.770,51 μονάδες.
Η ποσοστιαία μεταβολή ήταν άνοδος 7,71%, η υψηλότερη από τις 29 Οκτωβρίου του 2008, ένας μήνας κατά τον οποίο κατέγραψε πολλά ρεκόρ, καθώς ανέκαμπτε από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.
Η ισχυρή άνοδος έλαβε ώθηση από την παγκόσμια χρηματιστηριακή ανάκαμψη και τις προοπτικές σχετικά με τα νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας από την κυβέρνηση της χώρας.
Στα οικονομία νέας της ημέρας, επιτυχημένο είναι σύμφωνα με τον Peter Praet, επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.
«Το διευρυμένο πρόγραμμα αγοράς assets, σε συνδυασμό με τα άλλα μέτρα πιστωτικής χαλάρωσης, παράγουν σε μεγάλο βαθμό τα προσδοκώμενα αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Praet.
Ο ίδιος υποστήριξε πως παρά την έντονη μεταβλητότητα των αγορών, που αποτελεί σοβαρό ζήτημα και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, εντούτοις οι πολιτικές στήριξης που εφαρμόζει η ΕΚΤ παραμένουν αποτελεσματικές.
Στη συνέχεια δήλωσε πως «αν και η πρόσφατη μεταβλητότητα στις αγορές δεν έχει επηρεάσει σημαντικά αυτή την εικόνα, η στενή εποπτεία και συνεχής αξιολόγηση είναι εγγυημένη από την σκοπιά της νομισματικής πολιτικής».
Τέλος, κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να συνεχίσουν τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, με στόχο να δημιουργήσουν ένα ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης