Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lloyds: Στο ναδίρ η εμπιστοσύνη των επενδυτών, λόγω της ανησυχίας για την Κίνα και την παγκόσμια οικονομία

Lloyds: Στο ναδίρ η εμπιστοσύνη των επενδυτών, λόγω της ανησυχίας για την Κίνα και την παγκόσμια οικονομία
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2013 υποχώρησε ο Lloyds Bank Private Banking Investor Sentiment Index 
Στο ναδίρ βρίσκεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών, σύμφωνα με νέα έκθεση της βρετανικής Lloyds, καθώς ο σχετικός δείκτης που καταρτίζει η τράπεζα υποχώρησε στα χαμηλότερα κατά 9% στα επίπεδα από τον Μάιο του 2013.
Η ανησυχία για την Κίνα, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία, είναι σύμφωνα με τη βρετανική τράπεζα, ο λόγος για τον οποίο ο σχετικός δείκτης υποχώρησε.
Όπως επισημαίνει ο Ashish Misra, επικεφαλής αναλυτής της Lloyds, η πτώση της επενδυτικής εμπιστοσύνης απηχεί την έντονη ανησυχία για την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στην Κίνα.
«Καθώς πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην κόσμο και δεδομένης της δύναμής της σε παγκόσμιο επίπεδο είναι λογικό πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει θα επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομία», προσθέτει ο αναλυτής.
Παράλληλα, σχολιάζει πως η εμπιστοσύνη στον χρυσό έχει ενισχυθεί τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας πως «σε περιόδους έντονης μεταβλητότητας, οι επενδυτές στρέφονται στα assets που εκτιμούν ως “ασφαλή καταφύγια”».
Αναλυτικότερα, η εμπιστοσύνη στις αναδυόμενες αγορές υποχώρησε τον Σεπτέμβριο κατά 20%, στις βρετανικές μετοχές κατά 18%, στα εμπορεύματα κατά 15% και στις ιαπωνικές μετοχές κατά 14%
Αξίζει, ωστόσο, να αναφερθεί πως η εμπιστοσύνη στις αγορές της Ευρωζώνης ανέκαμψε, καθώς ενισχύθηκε κατά 7%.
Η άνοδος αυτή φαίνεται να απεικονίζει την θετική ανταπόκριση των επενδυτών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, αλλά και στην αποδυνάμωση του ευρώ.
Σημειώνεται, πάντως, ότι παρά την ενίσχυση οι ευρωπαϊκές αγορές παραμένουν οι λιγότερο ελκυστικές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης