Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Να είναι μόνιμο και υποχρεωτικό για τους 28 της Ε.Ε. το σχέδιο μετεγκατάστασης των προσφύγων

Γαλλία: Να είναι μόνιμο και υποχρεωτικό για τους 28 της Ε.Ε. το σχέδιο μετεγκατάστασης των προσφύγων
Όλες οι χώρες της Ε.Ε. πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη - Δεν μπορεί να αφεθεί μόνη η Γερμανία να αντιμετωπίσει το θέμα, σημειώνει ο γάλλος υπ. για ευρωπαϊκά θέματα, Harelm Desir
Την ανάγκη οι 28 χώρες της Ε.Ε. να συμφωνήσουν σε ένα «μόνιμο και υποχρεωτικό» σχέδιο, προκειμένου να γίνει καταμερισμός του βάρους της μετεγκατάστασης των χιλιάδων προσφύγων που φθάνουν στην Ε.Ε. από εμπόλεμες περιοχές, όπως η Συρία, τόνισε ο γάλλος υπουργός για ευρωπαϊκά θέματα, Harlem Desir.
«Οι 28 πρέπει να είναι εκείνοι που μαζί θα αναλάβουν την ευθύνη, διότι το δικαίωμα στο άσυλο είναι μια δέσμευση και των 28 και δεν μπορεί να αφεθεί μόνη μια χώρα, η Γερμανία, να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση μόνη της», δήλωσε κατά την άφιξή του στη συνεδρίαση των υπουργών γενικών υποθέσεων.
Ο Desir επέμεινε ότι η λύση πρέπει να είναι ένα παγκόσμιο συμπαγές σχέδιο, όπου όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. θα δεσμευτούν σε αυτό.
Κλειδί για την επίτευξη μιας ικανοποιητικής συμφωνίας είναι κατά τον Desir, η θέση σε εφαρμογή κέντρων για την ταυτοποίηση των μεταναστών και προσφύγων που φθάνουν στην Ιταλία και την Ελλάδα και ο εξορθολογισμός του συστήματος για τη μετεγκατάστασή τους.
«Δεν είναι δυνατόν δύο ή τρία κράτη μέλη να αποδέχονται περί το 80%» αυτών των ατόμων, σημείωσε.
Τέλος, τόνισε την ανάγκη να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα ώστε οι οικονομικοί μετανάστες που φθάνουν με παράνομο τρόπο στην Ε.Ε., να γυρίζουν με αξιοπρεπή τρόπο στις χώρες τους, στις οποίες πρέπει να υπάρχουν προγράμματα βοήθειας για την ανάπτυξή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης