Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Συρία παραδέχτηκε ότι προμηθεύεται νέα όπλα εδάφους και αέρος από τη Ρωσία

Reuters: Η Συρία παραδέχτηκε ότι προμηθεύεται νέα όπλα εδάφους και αέρος από τη Ρωσία
Διαψεύδει, ωστόσο, ότι οι Ρώσοι έχουν αναλάβει στρατιωτική δράση στο έδαφός της
Η Συρία έχει αρχίσει τελευταία να χρησιμοποιεί νέα όπλα εδάφους και αέρος που προμηθεύεται από τη Ρωσία, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται στρατιωτική πηγή της χώρας.
Υπογράμμισε επίσης ότι είναι η αυξανόμενη υποστήριξη της Ρωσίας στη Δαμασκό που προκαλεί συναγερμό στις ΗΠΑ.
«Τα όπλα είναι πολύ αποτελεσματικά και πολύ ακριβή, ενώ το τελευταίο διάστημα ο συριακός στρατός εκπαιδεύτηκε στη χρήση τους» πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Η ρώσικη κυβέρνηση ισχυρίστηκε την Πέμπτη ότι η στρατιωτική υποστήριξή της στη Συρία έχει ως στόχο να καταπολεμήσει την τρομοκρατία να διασφαλίσει το καθεστώς και να αποτρέψει μία ολοκληρωτική καταστροφή.
Αυτό σημαίνει μία μεγαλύτερη ρώσικη στρατιωτική παρουσία στη Συρία, όπου ο Bashar Al Assad δέχεται μεγάλη πίεση από τους αντάρτες, ενώ δεν είναι σαφείς οι προθέσεις του.
Η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι η στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας μπορεί να επιδεινώσει τον πόλεμο.
Οι ΗΠΑ μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία υποστήριξαν τους εξεγερμένους που ήθελαν να εκθρονίσουν τον Assad που η υποστήριξή του από το εξωτερικό ερχόταν από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.
Ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που βομβαρδίζει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ, αυξάνει την προοπτική μίας πιθανής σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Η κυβέρνηση του Obama ισχυρίστηκε την Τετάρτη ότι η Ρωσία ζήτησε να γίνουν συζητήσεις καθαρά στρατιωτικού περιεχομένου για τη Συρία.
Η Ρωσία πιστεύει ότι ο Assad πρέπει να είναι μέρος της προσπάθειας για την καταπολέμηση του Ισλαμικου Κράτους, αλλά οι ΗΠΑ θεωρούν ότι είναι μέρος του προβλήματος και απορρίπτουν την ιδέα.
Ο πόλεμος έχει στοιχίσει τη ζωή μέχρι στιγμής σε 250.000 ανθρώπους, ενώ 4 εκατομμύρια Σύριοι έχουν ξεριζωθεί από τη Συρία και δεκάδες χιλιάδες φτάνουν στην Ευρώπη σε μία από τις μεγαλύτερες μεταναστεύσεις όλων των εποχών.
Ακτιβιστές λένε ότι μαχητικά της Συρίας έκαναν 12 αεροπορικές επιδρομές στη Raqqa, που περιγράφεται σαν προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους και χτύπησαν οκτώ στόχους.
Οι επιθέσεις έγιναν κοντά σε τέσσερα γραφεία του Ισλαμικού Κράτους και υπήρξαν πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες.
Η Ρωσία έχει στείλει στη Λαττάκεια 200 πεζοναύτες, τανκς και πυροβολικό, ενώ οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι αναγνώρισαν έναν μικρό αριθμό ρώσικων ελικοπτέρων.
Η Ρωσία έστειλε και στρατιωτικό υλικό με δύο πτήσεις στη Λαττάκεια.
Λιβανέζικες πηγές υποστήριξαν επίσης ότι οι Ρώσοι έχουν αναλάβει στρατιωτική δράση στη Συρία.
Οι Σύριοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι η συμμετοχή της Ρωσίας περιορίζεται σε εμπειρογνώμονες.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης