Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Στην τελική ευθεία οι επαφές ΗΠΑ – Ρωσίας για τη Συρία

Washington Post: Στην τελική ευθεία οι επαφές ΗΠΑ – Ρωσίας για τη Συρία
Οι Αμερικάνοι θα μιλήσουν και με τους Άγγλους και τους Γερμανούς για το μεταναστευτικό
Για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία εδώ και ένα χρόνο ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας γράφει η Washington Post.
Ο John Kerry είπε ότι ελπίζει να αρχίζουν σύντομα οι συζητήσεις μεταξύ στρατιωτικών αξιωματούχων των δύο χωρών, έτσι ώστε να καταπολεμηθεί το Ισλαμικό Κράτος και να επανέλθει μετά από πέντε χρόνια η ειρήνη στη Συρία.
Η Μόσχα πρότεινε τις συναντήσεις νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και ο Λευκός Οίκος απάντησε ότι είναι ανοιχτός σε «τακτικές και πρακτικές συζητήσεις» με τη Ρωσία για το πώς θα χτυπήσουν το Ισλαμικό Κράτος.
Ο Kerry είπε στο Λονδίνο που είναι ο πρώτος σταθμός της ευρωπαϊκής του περιοδείας είπε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο σύμμαχος της Μόσχας Bashar Al Assad πρέπει να παραιτηθεί από την εξουσία.
Η Ρωσία αύξησε τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία με τη δικαιολογία ότι θέλει να βοηθήσει στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Αλλά αξιωματούχοι φοβούνται ότι η ανάπτυξη ρώσικων τανκς, ελικοπτέρων, πυροβολικού, απλά θα εδραιώσει την κυβέρνηση του Assad.
«Φυσικά, ο σκοπός μας παραμένει να εξουδετερώσουμε το Ισλαμικό Κράτος και να υπάρξει μία πολιτική διευθέτηση στη Συρία, κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί με την μακρόχρονη παρουσία του Assad» είπε ο Kerry.
O Kerry πρόσθεσε ότι ελπίζει οι συζητήσεις θα αρχίσουν σύντομα και πως θα ξεκαθαριστούν οι διαφορετικές επιλογές που είναι διαθέσιμες για να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα για τη Συρία.
Το Σάββατο ο Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών θα συναντήσει τον ομόλογό του της Βρετανίας Philip Hammond και εν συνεχεία τον Γερμανό Frank Walter Steinmeier για να συζητήσουν για τη σύγκρουση στη Συρία, αλλά και τις προσφυγικές ροές στην Ευρώπη.
«Η ελπίδα μας είναι να βρούμε μία διπλωματική οδό, αλλά αυτή η κρίση πρέπει να τελειώσει και νομίζω ο καθένας καταλαβαίνει το επείγον του μεταναστευτικού προβλήματος και της καταστροφής» είπε ο Kerry πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΑΕ Abdullah bin Zayed.
Οι αραβικές χώρες, ειδικά οι πλούσιες, έχουν δεχτεί κριτική ότι δεν δέχονται πρόσφυγες, όμως, ο υπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων υποστήριξε ότι είναι άδικη όσον αφορά τη χώρα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης