Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Γιατί οι εκλογές εξελίχθηκαν σαν έναν περίπατο στο πάρκο για τον Τσίπρα

Guardian: Γιατί οι εκλογές εξελίχθηκαν σαν έναν περίπατο στο πάρκο για τον Τσίπρα
Οι Έλληνες θεωρούν ότι εκπροσωπεί το νέο και θέλουν να βάλουν τέλος στην κυριαρχία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Τα αρχικά αποτελέσματα των δεύτερων εκλογών μέσα στο 2015 και πέμπτων από το 2009 δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ένα επίπεδο πολιτικής διάρκειας που λίγοι μπορούσαν να προβλέψουν και ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας δείχνει απίστευτη υπομονή μαζί του.
Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει ο Guardianαπό την τρίτη φετινή νίκη του Αλέξη Τσίπρα μετά από εκείνες του Ιανουαρίου και του δημοψηφίσματος.
Τις τελευταίες εβδομάδες όλα έδειχναν μία κλειστή αναμέτρηση, αλλά τελικά εξελίχθηκε σε έναν περίπατο στο πάρκο για τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρά το γεγονός ότι ο Τσίπρας πήγε κόντρα στην υπόσχεση που είχε δώσει τον Ιανουάριο να μην υπογράψει νέο μνημόνιο και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με τους αντάρτες της Λαϊκής Ενότητας να τον κατηγορούν ότι απαρνήθηκε τα αριστερά πιστεύω, οι Έλληνες ψηφοφόροι αποφάσισαν να του δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία.
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο οφείλεται στην επιθυμία πολλών Ελλήνων να βάλουν ένα τέλος στην κυριαρχία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνούσαν ως τον Ιανουάριο και ήταν στην εξουσία για δεκαετίες.
Άλλωστε, και η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε στο νέο κόντρα στο παλιό.
Είναι ένα ερώτημα γιατί οι Έλληνες πιστεύουν ότι ο Τσίπρας αντιπροσωπεύει το νέο και είναι αποφασισμένος να καταπολεμήσει τη διαφθορά, αλλά οι περισσότεροι ψηφοφόροι θέλουν να κόψουν τους δεσμούς τους με τα παραδοσιακά κόμματα.
Από την άλλη η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απέτυχε παταγωδώς να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό πλάνο για το μέλλον.
Ο Τσίπρας κατάφερε επίσης να απαλλαγεί από τη Λαϊκή Ενότητα που διεκδικούσε να γίνει ο θεματοφύλακας του δημοψηφίσματος και η κύρια αντιπολιτευτική φωνή στον ΣΥΡΙΖΑ.
Παρόλα αυτά, για λίγα μπορεί να πανηγυρίζει ο Τσίπρας.
Πέρα από τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, έχει να περάσει γρήγορα και μία σειρά από μεταρρυθμίσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν αλλαγές στο συνταξιοδοτικό και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν το τέλος του έτους.
Επίσης θα πρέπει να αποφύγει φαινόμενα σαν του καλοκαιριού και υπάρχουν ακόμα αρκετοί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι ο Τσίπρας έπρεπε να συμβουλευτεί τα μέλη του κόμματος πριν προχωρήσει στη συμφωνία.
Και ότι μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα προσωπικό του όχημα και αν συνεχίσει πετυχαίνει νίκες σαν την αποψινή πολλοί θα αποφασίσουν αν θέλουν να μείνουν στο πλευρό του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης