Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σε συναγερμό οι ΗΠΑ από την αποστολή μη επανδρωμένων ρώσικων αεροσκαφών στη Συρία

Reuters: Σε συναγερμό οι ΗΠΑ από την αποστολή μη επανδρωμένων ρώσικων αεροσκαφών στη Συρία
Γίνονται συζητήσεις ανάμεσα στις δύο χώρες για να αποφευχθεί κάποιο ατυχές επεισόδιο στον περιορισμένο εναέριο χώρο της Συρίας
Η Ρωσία άρχισε να στέλνει αεροσκάφη drones σε κατασκοπευτικές αποστολές στη Συρία αποκαλύπτει το Reuters, που επικαλείται τις μαρτυρίες δύο Αμερικάνων αξιωματούχων.
Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο αυτές ήταν και οι πρώτες αεροπορικές επιχειρήσεις της Μόσχας από τότε που άρχισε να ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία της στη Συρία.
Οι δύο αξιωματούχοι, πάντως, δεν ήταν σε θέση να πουν πόσα ρώσικα drones συμμετείχαν στις κατασκοπευτικές αποστολές, ενώ το Πεντάγωνο αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.
Η έναρξη των μη επανδρωμένων αεροπορικών αποστολών υπογραμμίζει και τους κινδύνους για μία εμπλοκή των συμμαχικών και των ρώσικων αεροσκαφών στον περιορισμένο εναέριο χώρο της Συρίας.
Ο Αμερικάνος επικεφαλής άμυνας και ο Ρώσος ομόλογός του συμφώνησαν την Παρασκευή να εξετάσουν τους τρόπους που θα αποφευχθεί κάποιο ατυχές γεγονός.
Και οι συζητήσεις μπορεί να αποκτήσουν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος τώρα που η Ρωσία άρχισε τις αποστολές drones.
Οι πρώην εχθροί του Ψυχρού Πολέμου έχουν τώρα έναν κοινό εχθρό, τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όμως η Ουάσινγκτον είναι αντίθετη με τη στήριξη της Μόσχας στον Assad, τον οποίο θεωρεί υπαίτιο για τον καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο.
Αλλά και η Ρωσία έχει βάλει στο στόχαστρο μαχητές που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, θεωρώντας τους εξίσου ως μία απειλή, όπως οι Αμερικάνοι τον Assad.
Οι επιχειρήσεις των ρώσικων μη επανδρωμένων αεροσκαφών έγιναν κοντά στην αεροπορική βάση της Λαττάκειας, όπου έχουν μεταφερθεί μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών, ελικοπτέρων και πεζοναυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης