Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Πρώην τραπεζίτης της Ρωσίας αξιώνει 10 δισ. δολάρια με αγωγή του κατά του κράτους

tags :
Reuters: Πρώην τραπεζίτης της Ρωσίας αξιώνει 10 δισ. δολάρια με αγωγή του κατά του κράτους
Μετά από αίτημα της Ρωσίας, έχει εκδοθεί, πάντως, ένταλμα σύλληψής του
Κάποτε ήταν ο αγαπημένος τραπεζίτης του Vladimir Putin, αλλά πλέον έχει ασκήσει αγωγή αξιώνοντας 10 δισ. δολάρια από τη Ρωσία, όπως αποκαλύπτει το Reuters.
Ο λόγος για τον Sergei Pugachev που η επιχείρησή του καταστράφηκε όταν έχασε την εύνοια του Ρώσου προέδρου.
Η αγωγή κατατέθηκε στο Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης τη Δευτέρα και οι δικηγόροι του Pugashev θα την τεκμηριώσουν την Τρίτη στο Παρίσι.
Η Ρωσία δεν έχει πάρει ακόμα θέση για το θέμα.
Στο ίδιο δικαστήριο είχε εκδικαστεί μία άλλη υπόθεση σύμφωνα με την οποία η Ρωσία έπρεπε να πληρώσει 50 δισ. δολάρια για την απαλλοτρίωση περιουσιακών στοιχείων της Yukos, μίας μεγάλης πετρελαιοπαραγωγικής επιχείρησης.
Ο Pugashev που είχε βοηθήσει τον Putin να ανέλθει στην εξουσία το 1999, τα «έσπασε» με μερικούς συμμάχους του Ρώσου προέδρου το 2008 κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
Και από τότε που έφυγε από τη Ρωσία το 2011 τους κατηγόρησε ότι κατέστρεψαν την επιχείρησή του, παίρνοντας μερικά από τα καλύτερα στοιχεία του ενεργητικού της, που περιελάμβανε ναυπηγεία και ένα κοίτασμα άνθρακα.
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι ο Pugashev καταζητείται για υπεξαίρεση περιουσιακών στοιχείων μετά την κατάρρευση της τράπεζάς του που επωφελήθηκε από δάνεια της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας.
Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, αλλά μετά από αίτημα της Ρωσίας η Interpol εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης