Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές – Ανέκαμψε η μετοχή της Volkswagen

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές – Ανέκαμψε η μετοχή της Volkswagen
Ο DAX κατέγραψε άνοδο στο +0,44% και τις 9.613 μονάδες
Ήπια άνοδο κατέγραψαν σήμερα, Τετάρτη, οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να επιχειρούν να ανακτήσουν δυνάμεις μετά το σκάνδαλο της Volkswagen.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε οριακά στο +0,10% και τις 347 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 στο +1,62% και τις 6.032 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX κατέγραψε άνοδο στο +0,44% και τις 9.613 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο CAC 40 αυξήθηκε στο +0,10% και τις 4.433 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε στο +0,18% και τις 21.069 μονάδες και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 στο -0,79% και τις 9.475 μονάδες.
Η μετοχή της Volkswagen, μετά το διήμερο πτωτικό σερί, κατά τη διάρκεια του οποίου απώλεσε σχεδόν το 40% της αξίας της, ενισχύθηκε στο +5,19% και τα 111,50 ευρώ.
Σημειώνεται ότι πριν από λίγα λεπτά, Martin Winterkorn υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Volkswagen.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Winterkorn ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για την υπόθεση χειραγώγησης των στοιχείων εκπομπής ρύπων.
Ακολούθως, ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της γερμανικής εταιρείας, η οποία ηγείται στον κλάδο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.
«Η παραίτησή μου ελπίζω να αποτελέσει μία νέα αρχή» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η απόφασή του κινείται προς το συμφέρον της εταιρείας.
«Η διαδικασία διαλεύκανσης της υπόθεσης πρέπει να συνεχιστεί με διαφάνεια» υποστήριξε παράλληλα, διευκρινίζοντας ότι μόνο έτσι η εταιρεία θα ανακτήσει την απολεσθείσα εμπιστοσύνη.
«Είμαι πεπεισμένος ότι η Volkswagen θα ξεπεράσει αυτή την κρίση» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης