Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lloyds: Η κυβέρνηση μείωσε εκ νέου το ποσοστό της – Υποχώρησε κάτω του 12%

Lloyds: Η κυβέρνηση μείωσε εκ νέου το ποσοστό της – Υποχώρησε κάτω του 12%
Σε δήλωσή του o βρετανός υπ. Οικονομικών, George Osborne, ανέφερε ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την επιστροφή της Llloyds στον ιδιωτικό τομέα και να μειώσει το εθνικό χρέος της χώρας
Σε κάτω του 12% μείωσε το ποσοστό της στη Lloyds η βρετανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο του προγράμματος πώλησης που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο και έχει αποφέρει 15 δισ. στερλίνες για τους φορολογουμένους μέχρι τώρα.
Ειδικότερα, το ποσοστό της βρετανικής κυβέρνησης στην τράπεζα διαμορφώνεται πλέον στο 11,98%, κατέχοντας 8,55 δισ. μετοχές από 9,25 δισ. μετοχές προηγουμένως.
Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, George Osborne, είχε εκφράσει την επιθυμία του να πωλήσει το ποσοστό της κυβέρνησης στο Lloyds Banking Group μέσα σε ένα έτος, μια δήλωση που προκάλεσε ανησυχία ότι σπεύδει να ιδιωτικοποιήσει υποστηριζόμενους από το κράτος δανειστές εις βάρος των φορολογουμένων.
Η βρετανική κυβέρνηση, σημειωτέον, παρείχε ένα πακέτο διάσωσης ύψους 20,5 δισ. στερλινών στην τράπεζα, η οποία το 2008 βρέθηκε σε δυσχερή θέση, κατέχοντας ποσοστό 39%.
Η κυβέρνηση ξεκίνησε τις πωλήσεις μετοχών της Lloyds στα τέλη του 2013.
Σε δήλωσή του σήμερα, Παρασκευή, ο George Osborne ανέφερε ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την επιστροφή της Llloyds στον ιδιωτικό τομέα και να μειώσει το εθνικό χρέος της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης