Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριστικό - Ο Μ. Mueller νέος CEO της Volkswagen – Πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Porsche

tags :
Οριστικό - Ο Μ. Mueller νέος CEO της Volkswagen – Πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Porsche
Είναι ένας άνθρωπος προσγειωμένος και ευθύς
O Matias Mueller μέχρι πρότινος εκτελεστικός διευθυντής της Porsche είναι ο άνθρωπος που επιλέχθηκε για να βγάλει τη Volkswagen από τη χειρότερη κρίση της στην 80χρονη ιστορία της, αναφέρουν οι Financial Times.
Η Volkswagen επιβεβαίωσε ότι είναι ο νέος εκτελεστικός της διευθυντής αργά το απόγευμα της Παρασκευής.
Ήταν εξαρχής ο επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον Martin Winterkorn, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη Τετάρτη υπό το βάρος του σκανδάλου με τους αλλοιωμένους ελέγχους των εκπομπών ρύπων.
Ο Berthold Huber, υψηλόβαθμο στέλεχος της Volkswagen δήλωσε για τον νέο γενικό διευθυντή.
«Ο Matias Mueller είναι ένας άνθρωπος που έχει εξαιρετική μεθοδικότητα και στρατηγική, αλλά και επιχειρηματικές και κοινωνικές ικανότητες.
Ξέρει πολύ καλά τον Όμιλο και μπορεί να αναλάβει αμέσως τα καθήκοντά του με πολλή ενέργεια.
Εκτιμήσαμε πολύ την κριτική και εποικοδομητική του προσέγγιση».
Η Volkswagen έχει ήδη ζημίες 6,5 δισ. ευρώ από την ανάκληση οχημάτων που είχαν το πειραγμένο λογισμικό στους κινητήρες τους, σε διάφορες χώρες.
Ο Mueller που έχει τη φήμη ενός προσγειωμένου ανθρώπου που λέει ό,τι πιστεύει στα ίσα, είναι ένας βετεράνος του ομίλου της Volkswagen, που έχει δουλέψει και σε άλλες συγγενικές εταιρίες όπως η Porsche.
Το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων της Volkswagen (έδειχναν άλλες τιμές στους ελέγχους στο εργαστήριο απ’ ό,τι στους δρόμους), αφορά 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως και έριξε τη μετοχή της κατά 35% αυτή την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης