Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Δικαιώθηκε στο δικαστήριο απολυμένος της Deutsche Bank – Διεκδικούσε αποζημίωση 30 εκ. δολ.

tags :
Bloomberg: Δικαιώθηκε στο δικαστήριο απολυμένος της Deutsche Bank – Διεκδικούσε αποζημίωση 30 εκ. δολ.
Είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση – Η τράπεζα ήρθε σε συμβιβασμό μαζί του
Πρώην στέλεχος της Deutsche Bank απολύθηκε όταν γυναίκες συνάδελφοί του τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση κέρδισε την προσφυγή που είχε κάνει στη συνέχεια, αναφέρει ρεπορτάζ του Bloomberg.
Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι γυναίκες έλεγαν ψέματα ή, απλά ήταν υπερβολικές ή, ότι μιλούσαν κι εκείνες άσεμνα.
Ο Κonrad Joy προχώρησε σε διακανονισμό με την τράπεζα μετά την υπέρ του απόφαση από το Δικαστήριο του Λονδίνου για εργατικές διαφορές.
Η απόφαση εκδόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή τη εβδομάδα κριτικάροντας τους χειρισμούς της τράπεζας.
Πολλές από τις κατηγορίες έγιναν απλά πιστευτές, χωρίς περαιτέρω διερεύνηση, ισχυρίστηκε το δικαστήριο χαρακτηρίζοντας την έρευνα της τράπεζας «πολύ φτωχή».
Η Deutsche Bank αρχικά προσέβαλε την απόφαση, αλλά τελικά αποφάσισε να προχωρήσει σε διακανονισμό με εμπιστευτικούς όρους.
Ο Joy διεκδικούσε ως αποζημίωση το ποσό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων.
«Το θέμα διευθετήθηκε» υποστήριξε ο εκπρόσωπος της τράπεζας Charlie Oliver αρνούμενος να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο.
Η Deutsche Bank ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι 11 νέες υπάλληλοι και εκπαιδευόμενες, κατηγόρησαν τον Joy ότι έκανε σεξιστικά σχόλια και είχε προσκαλέσει δύο γυναίκες για να κάνουν τρίο.
Το δικαστήριο δέχτηκε, ωστόσο, το επιχείρημα του ίδιου ότι η έρευνα της τράπεζας τον χειρίστηκε διαφορετικά επειδή είναι άνδρας.
Και ότι πλήρωσε τα στερεότυπα που υπάρχουν για τον μέσο άνδρα.
Το στέλεχος της Deutsche Bank Jim Turley που ήταν και αυτός που απέλυσε τον Joy είπε στο δικαστήριο ότι δεν μπορούσε να δεχτεί ότι ήταν οι γυναίκες που του μιλούσαν επιθετικά.
Αλλά ομοίως το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν ψευδείς και οι κατηγορίες ότι ο Joy προσκάλεσε δύο γυναίκες για να κάνουν σεξ σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι.
Ο Joy μπήκε στην τράπεζα το 1989 ως εκπαιδευόμενος και απολύθηκε το 2013 είπε στη δίκη ότι οι γυναίκες μοιράζονταν με δική τους θέληση τα προσωπικά τους μαζί του.
Οι ετήσιες αποδοχές του ήταν 1 εκατομμύριο και στην αποζημίωση που ζήτησε υπολόγισε ποια θα ήταν τα κέρδη του αν δούλευε εφ’ όρου ζωής στην τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης