Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το 30% όσων δηλώνουν Σύροι, στην πραγματικότητα κατάγονται από άλλη χώρα

Γερμανία: Το 30% όσων δηλώνουν Σύροι, στην πραγματικότητα κατάγονται από άλλη χώρα
«Δεν πρόκειται για στατιστική, αλλά για εκτίμηση που βασίζεται σε όσα διαπιστώνουν οι κατά τόπους αρχές, ειδικά η αστυνομία και ο FRONTEX»
Το 30% όσων δηλώνουν Σύροι πρόσφυγες προέρχονται από όλη χώρα της Ασίας καθώς δεν διαθέτουν συριακή υπηκοότητα, καταγγέλλει το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας.
«Δεν πρόκειται για στατιστική, αλλά για εκτίμηση που βασίζεται σε όσα διαπιστώνουν οι κατά τόπους αρχές, ειδικά η αστυνομία και ο FRONTEX», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εσωτερικών.
«Ανακαλύπτουμε πλαστά συριακά διαβατήρια. Υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες πολλοί παριστάνουν ότι έρχονται από τη Συρία, αλλά δεν μιλούν λέξη αραβικά», αναφέρεται εν συνεχεία.
Σημειώνεται ότι η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ροή προσφύγων - μεταναστών άνευ προηγουμένου - ειδικά αφότου αποφάσισε να μην επαναπροωθεί τους Σύρους στις χώρες πρώτης υποδοχής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η κυβέρνηση της Γερμανίας αναμένει ότι εντός του 2015 πρόκειται να υποδεχθεί έως 1 εκατομμύριο αιτούντες ασύλου,
Από τον Ιανουάριο ως τα τέλη του Ιουλίου, 256.938 άνθρωποι υπέβαλαν αίτημα να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία, εκ των οποίων 55.587 ανέφεραν ότι είναι υπήκοοι Συρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης