Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Ξεκίνησαν οι ετήσιες εργασίες του Εργατικού Κόμματος – Σκληρή δοκιμασία για τον Corbyn

Μ. Βρετανία: Ξεκίνησαν οι ετήσιες εργασίες του Εργατικού Κόμματος – Σκληρή δοκιμασία για τον Corbyn
Θα αντιμετωπίσει αντιδράσεις
Τρεις ημέρες θα διαρκέσουν οι ετήσιες εργασίες του Εργατικού κόμματος που ξεκίνησαν το πρωί, στη διάρκεια των οποίων επανακαθοριστούν οι θέσεις του κόμματος σε βασικά πολιτικά θέματα.
Για πρώτη φορά, όπως αναφέρει η Deutsche Well,  ο νεοεκλεγείς πρόεδρός του Jeremy Corbyn, ο οποίος είναι επί σειρά ετών εσωκομματικός αντίπαλος του πρώην πρωθυπουργού  Tony Blair, αναμένεται να αντιμετωπίσει οξείς αντιδράσεις στο πρόσωπό του από την παλαιότερη γενιά συντρόφων του, Μπλερικών ως επί το πλείστον, που θεωρούν ότι με τις αριστερές του απόψεις βλάπτει το κόμμα.
Πάντως, ο κ. Corbyn στην πρώτη συνέντευξη στην κυριακάτικη Οbserver υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να παραιτηθεί, εκτός κι αν θέμα παραίτησής του τεθεί από τα μέλη του κόμματος.
Επιπλέον, δεν φαίνεται να υποχωρεί στο θέμα του παροπλισμού του πυρηνικού σταθμού "Τrident", ενώ για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρώπη επιμένει ότι θα ηγηθεί της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε, εάν δεν τον ικανοποιούν οι όροι της διαπραγμάτευσης του D. Cameron.
Aνυποχώρητος παραμένει επίσης και  στο θέμα της επαναφοράς των κοινωνικών επιδομάτων στα επίπεδα πριν το πλαφόν που επέβαλε η κυβέρνηση Cameron, αλλά και στην εθνικοποίηση των μέσων μεταφοράς.
Στο μεταξύ, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Blair,Peter Mandelson, αν και πρώτος αναφέρθηκε σε σενάρια ανατροπής, πλέον δηλώνει ότι ο βίος και η πολιτεία του Corbyn δεν προδικάζουν ελπιδοφόρο μέλλον για το Εργατικό κόμμα, όπως επίσης και ότι είναι άστοχο να τεθεί θέμα ανατροπής του αυτή τη στιγμή.
Χαρακτηριστική είναι και η δήλωσή του "αυτό θα το κάνουν τα μέλη του κόμματος όταν σε πολύ σύντομο διάστημα αντιληφθούν το τεράστιο λάθος τους".
Τέλςο, αναφέρεται ότι παρά το γεγονός ότι 400.000 νέα μέλη εγράφησαν στο κόμμα την τελευταία στιγμή, κυρίως για να τον στηρίξουν, η παλαιότερη γενιά των Μπλερικών θεωρεί ότι πολύ σύντομα η πραγματικότητα θα προσγειώσει τους οπαδούς του Corbyn.
Ενδεικτικό είναι ότι στο συνέδριο δεν θα παραβρεθεί κανείς από τους πρώην ηγέτες του, T. Blair, Neil Kinnock , Gordon Brown.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης