Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Putin κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν αντάρτες, οι οποίοι στη συνέχεια εντάσσονται στο Ισλαμικό Κράτος

tags :
Reuters: Ο Putin κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν αντάρτες, οι οποίοι στη συνέχεια εντάσσονται στο Ισλαμικό Κράτος

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο μόλις 60 από τους 5.400 αντάρτες εκπαιδεύτηκαν, ενώ οι υπόλοιποι αυτομόλησαν
Λάδι στη φωτιά έριξε ο Vladimir Putin λίγο πριν τη συνάντηση της Δευτέρας με τον Obama, καθώς ανέφερε πως η υποστήριξη των ΗΠΑ στις δυνάμεις των ανταρτών της Συρίας είναι παράνομη και αποτελεσματική.
Μάλιστα, το Reuters γράφει ότι ο Ρώσος ηγέτης ισχυρίστηκε ότι αυτοί οι αντάρτες προσχωρούν στη συνέχεια στο Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιώντας τα όπλα που τους προμηθεύει η Ουάσινγκτον.
Στο περιθώριο της ίδιας συνέντευξης ο Putin είπε ότι ο πρόεδρος της Συρίας Bashar al – Assad αξίζει τη διεθνή στήριξη, καθώς μάχεται κόντρα σε τρομοκρατικές οργανώσεις.
«Κατά τη γνώμη μου η παροχή στρατιωτικής υποστήριξης σε παράνομα μορφώματα είναι ενάντια στις αρχές του διεθνούς δικαίου και των Ηνωμένων Εθνών» ήταν τα λόγια του Ρώσου προέδρου.
Η Μόσχα έχει κατηγορηθεί για ενίσχυση της στρατιωτικής της παρουσίας στη Συρία με μαχητικά αεροσκάφη τανκς και άλλο εξοπλισμό και σε συνδυασμό με την αύξηση των προσφυγικών ροών στην Ευρώπη επείγει η εξεύρεση λύσης για να σταματήσει ο πόλεμος.
Ο Putin θεωρεί ότι η Δαμασκός πρέπει να συμπεριληφθεί στις διεθνείς προσπάθειες ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (κάτι με το οποίο διαφωνούν οι ΗΠΑ) και κατηγορεί το πλάνο των Αμερικάνων να εκπαιδεύσουν 5.400 Σύριους αντάρτες για να πολεμήσουν κόντρα στο ISIS.
«Μόνο 60 από αυτούς έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα και μόλις τέσσερις ή, πέντε έχουν όπλο» υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος και αποκάλυψε ότι «οι υπόλοιποι αυτομόλησαν με τα αμερικάνικα όπλα για να ενταχθούν στο ISIS».
Την ίδια στιγμή, ο Obama δέχεται κριτική γιατί δεν είναι πιο αποφασιστικός στην κρίση της Μέσης Ανατολής, ενώ ο Putin επαναλαμβάνει πως η στήριξή του στον Assad βασίζεται στον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, καθώς παρέχει στρατιωτική βοήθεια σε μία νόμιμη κυβέρνηση και ανθρωπιστική βοήθεια στον Συριακό λαό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης