Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντέστρεψε το αρνητικό κλίμα της Wall Street η Fed

tags :
Αντέστρεψε το αρνητικό κλίμα της Wall Street η Fed
Σήμα τοποθέτησης έδωσε η Fed για τη Wall Street σήμερα, καθώς η δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της 16ης Μαρτίου, έδειξε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της χώρας δεν θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, βελτιώνοντας έτσι το κύμα εισαγωγής στα αμερικανικά χρηματιστήρια. Μέχρι την ανακοίνωση των πρακτικών, δύο ώρες πριν τη λήξη της συνεδρίασης οι αμερικανικοί δείκτες σημείωναν απώλειες, στον απόηχο της έντασης της φημολογίας περί χρεοκοπίας της Ελληνικής οικονομίας.
Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχώρησε οριακά 0,03% στις 10.970 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,2% στις 1.189 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,3% στις 2.436 μονάδες.
Το momentum παραμένει θετικό, δήλωσε ο αναλυτής της RidgeWorth Investments, Alan Gayle, ο οποίος θεωρεί ότι θα υπάρξει θετική έκπληξη από τα μακροοικονομικά στοιχεία του Απριλίου, γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξηση των αποδόσεων στη Wall Street. Σημαντικά επιδρά και η αύξηση στις νέες θέσεις εργασίας που ανακοινώθηκε στις 2 Απριλίου για τις ΗΠΑ.
Οι περιφερειακές τράπεζες ενισχύθηκαν σήμερα, μετά την ανακοίνωση της Credit Suisse ότι η SunTrust ίσως να αποτελέσει στόχος εξαγοράς ξένων τραπεζικών ιδρυμάτων. Η SunTrust ενισχύθηκε κατά 3,6%, ενώ ο δείκτης των περιφερειακών τραπεζών έδειξε κέρδη 6,1%. Κέρδη σημείωσε και ο χρηματοοικονομικός κλάδος του δείκτη S&P 500, καθώς και η Wells Fargo αναβάθμισε τον κλάδο σε market weight από underweight προηγουμένως.
Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης S&P 500 έχει καταγράψει κέρδη 76% από τον Μάρτιο του 2009 μέχρι σήμερα, την ώρα που η Federal Reserve διατηρεί τα επιτόκια στα ιστορικά χαμηλότερα επίπεδα. Το πρώτο τρίμηνο του έτους σημείωσε κέρδη 4,9%, ήτοι το υψηλότερο από το 1998.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης