Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Η «ζώνη ασφαλείας» για τους πρόσφυγες στη βόρεια Συρία θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους

Merkel: Η «ζώνη ασφαλείας» για τους πρόσφυγες στη βόρεια Συρία θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους
Αποστάσεις από την τουρκική πρόταση λαμβάνει η Γερμανίδα Καγκελάριος
Τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» για τους πρόσφυγες στη βόρεια Συρία κρούει η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel.
Η δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» για τους πρόσφυγες στη βόρεια Συρία θα θέσει σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, προειδοποίησε χαρακτηριστικά η Καγκελάριος, λαμβάνοντας ξεκάθαρες αποστάσεις από την τουρκική πρόταση.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η κυβέρνηση της Γαλλίας διεμήνυσε χθες Δευτέρα (28/9) πως θα συζητήσει με τους εταίρους της, τις ερχόμενες μέρες την πρόταση της Τουρκίας και των μελών της συριακής αντιπολίτευσης για πιθανή δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων στη βόρεια Συρία.
Σε ομιλία της προς τους βουλευτές του κόμματος της στο Βερολίνο η Merkel εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με τους κινδύνους που ενδεχομένως ανακύψουν από την απόπειρα δημιουργίας μιας τέτοιας ουδέτερης ζώνης.
«Αν δεν είμαστε ικανοί να εγγυηθούμε ασφάλεια, τότε μια κατάσταση μπορεί να προκύψει που μπορεί να είναι χειρότερη από αυτής της Σρεμπρένιτσα», δήλωσε η Καγκελάριος, κάνοντας ειδική αναφορά στην σφαγή περίπου 8.000 μουσουλμάνων ανδρών και αγοριών το 1995.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης