Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall εν μέσω αντικρουόμενων δεδομένων

tags :
Οριακές διακυμάνσεις στη Wall εν μέσω αντικρουόμενων δεδομένων
To ΑDR της ΕΤΕ κατέγραψε πτώση στο -5,79% και τα 0,54 δολάρια
Οριακές διακυμάνσεις κατέγραψε σήμερα, Τρίτη, οι αμερικανικοί δείκτες, εν μέσω της απόπειρας σταθεροποίησης της αγοράς των commodities.
Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε στο +0,30% και τις 16.049 μονάδες και ο S&P 500 στο +0,12% και τις 1.884 μονάδες.
Αντίθετα, ο Nasdaq υποχώρησε στο -0,59% και τις 4.517 μονάδες.
To ΑDR της ΕΤΕ κατέγραψε πτώση στο -5,79% και τα 0,54 δολάρια.
Στο μεταξύ, αύξηση 0,6% σημείωσαν οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, βάσει του δείκτη Case Shiller, οδηγούμενες κυρίως από τις δυτικές αγορές, περιλαμβανομένου του Πόρτλαντ και του Σαν Ντιέγκο.
Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, οι τιμές υποχώρησαν κατά 0,2%.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, οι τιμές έχουν ενισχυθεί κατά 5%, ωθούμενες από την αύξηση 10,4% στο Σαν Φρανσίσκο και 10,3% στο Ντένβερ.
Δεκατέσσερις πόλεις ανακοίνωσαν μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών το 12μηνο μέχρι τον Ιούλιο του 2015.
Παράλληλα, σημαντική βελτίωση κατέγραψε τον Σεπτέμβριο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το MarketWatch.
Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης ενισχύθηκε στις 103 μονάδες έναντι 101,1 μονάδων τον Αύγουστο.
Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο, όπου το καταναλωτικό κλίμα είχε εκτιναχθεί σε υψηλό οκτώ ετών.
Οι αναλυτές του MarketWatch ανέμεναν πτώση στις 96 μονάδες, λόγω των ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη.
Το πρωί πάντως, σε χαμηλά οκτώ μηνών υποχώρησε ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, ο οποίος απώλεσε τις 17.000 μονάδες, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση τις 16.930,84 μονάδες, υποχωρώντας κατά 4,05%, σε μια συνεδρίαση που σημαδεύτηκε από την επικείμενη χρεοκοπία της ναυτιλιακής εταιρείας Daiichi Chuo Kisen.
Οι αμφιβολίες σχετικά με την αδυναμία της κινεζικής οικονομίας επιδεινώθηκαν, μετά την ανακοίνωση της μείωσης των κερδών των βιομηχανιών της χώρας.
Επιπλέον, η γενικευμένη διόρθωση στις επιχειρήσεις που συνδέονται με τις πρώτες ύλες επίσης επηρέασε τις εξορυκτικές και χαλυβουργικές εταιρείες στο Χρηματιστήριο του Τόκιο.
Πέραν όμως των εξωγενών πιέσεων που δέχθηκε το ιαπωνικό χρηματιστήριο, υπάρχει και ένας ακόμη παράγοντας που το επηρέασε αρνητικά και αυτό δεν είναι άλλο από την επικείμενη χρεοκοπία της ναυτιλιακής εταιρείας Daiichi Chuo Kisen.
Η είδηση αυτή επιτάχυνε την πτώση στις εταιρείες του κλάδου, με τον κλάδο θαλασσίων μεταφορών να καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες του 6% στο ιαπωνικό χρηματιστήριο.
Ο άλλος κλάδος που επλήγη σημαντικά ήταν αυτός της χαλυβουργίας.
Στη γενικευμένη πτώση μεταξύ των εταιρειών που συνδέονται με τα εμπορεύματα, συνέβαλε και η μείωση των προβλέψεων της εταιρείας Kobe Steel.
Οι μετοχές της εν λόγω εταιρείας υπέστησαν απώλειες 11%, ενώ ανταγωνίστριές της εταιρείες, όπως οι Nippon Steel, JFE Holdings και Sumitomo Metal, κατέγραψαν πτώση περί το 5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης