Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές – «Βαρίδι» ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές – «Βαρίδι» ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX κατέγραψε πτώση στο -1,57% και τις 9.509 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα τερμάτισαν σήμερα, Πέμπτη, οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς παρά το ενθουσιώδες ξεκίνημα, το επενδυτικό κλίμα επιδεινώθηκε από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε στο -0,51% και τις 346 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε στο +0,17% και τις 6.072 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX κατέγραψε πτώση στο -1,57% και τις 9.509 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο CAC 40 μειώθηκε στο -0,63% και τις 4.427 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε στο -0,71% και τις 21.143 μονάδες ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 στο +0,07% και τις 9.567 μονάδες.
Στο μεταξύ, ο τραπεζικός κλάδος στην Ευρωζώνη θα πρέπει να προχωρήσει σε αναθεώρηση των επιχειρηματικών του μοντέλων εάν θέλει να παραμείνει κερδοφόρος, δήλωσε η επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού εποπτείας (SSM) των ευρωπαϊκών τραπεζών, Daniele Nouy.
Διαπιστώνουμε ότι αρκετές τράπεζες της περιοχής αντιμετωπίζουν σημαντικούς κινδύνους ακόμη, εξέλιξη που καθιστά αναγκαία την αναθεώρηση των business model εάν θέλουν να είναι κερδοφόρες.
Το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη ακόμη θέτει προκλήσεις στον κλάδο, παρά το γεγονός ότι έχει υπάρξει βελτίωση των συνθηκών.
Έχει διαπιστωθεί ότι οι συνθήκες στην αγορά παραμένουν ευμετάβλητες, γεγονός που υποχρεώνει τον κλάδο να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να θωρακιστεί γι' αυτό, ανέφερε η Nouy.
Δεν είναι αναγκαία, προς το παρόν, αναπροσαρμογή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τόνισε σε δηλώσεις του το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Σλοβενίας, Bostjan Jazbec.
Μάλιστα, σημείωσε ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δουλεύει, με κάποιες όμως καθυστερήσεις.
Αναφερόμενος στον αποπληθωρισμό στην Ευρωζώνη, σημείωσε ότι «ο αρνητικός πληθωρισμός είναι προσωρινός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης