Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall εν όψει των στοιχείων για την ανεργία

tags :
Οριακές διακυμάνσεις στη Wall εν όψει των στοιχείων για την ανεργία
Το ADR της ΕΤΕ κατέγραψε άνοδο στο +1,54% και τα 0,47 δολάρια
Με μεικτά πρόσημα τερμάτισαν σήμερα, Πέμπτη, οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να αναμένουν τα αυριανά στοιχεία – κλειδί για την οικονομία.
Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχώρησε στο -0,08% και τις 16.272 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε στο +0,15% και τις 4.627 μονάδες και ο S&P 500 στο +0,20% και τις 1.924 μονάδες.
Το ADR της ΕΤΕ κατέγραψε άνοδο στο +1,54% και τα 0,47 δολάρια.
Στο μεταξύ, κατά 10.000, στις 277.000, αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 26 Σεπτεμβρίου, όμως παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, ένδειξη της σταθερής βελτίωσης στην αγορά εργασίας.
Αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας θα διαμορφώνονταν χαμηλότερα, στις 270.000.
Ο μέσος όρος νέων αιτήσεων κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα, εν τω μεταξύ, υποχώρησε κατά 1.000, στις 270.500 σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, όπως ανέφερε το υπουργείο Εργασίας.
Όσον αφορά τα άτομα που ήδη απολαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, ανέρχονται σε 2,19 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 19 Σεπτεμβρίου, λιγότερα κατά 53.000 έναντι της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ είναι ο μικρότερος αριθμός που έχει καταγραφεί από τον Νοέμβριο του 2000.
Επίσης, με τον ηπιότερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών αναπτύχθηκε τον Σεπτέμβριο ο μεταποιητικός κλάδος, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το MarketWatch.
Πιο αναλυτικά, ο επίμαχος δείκτης διαμορφώθηκε στις 50,2 μονάδες έναντι 51,1 μονάδων τον Αύγουστο.
Η πτώση αποδίδεται στην ενδυνάμωση του δολαρίου και στην εξασθένηση των προοπτικών της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Σημειώνεται ότι οι 50 μονάδες συνιστούν το διαχωριστικό σημείο μεταξύ της ανάπτυξης και της συρρίκνωσης του κλάδου.
Παράλληλα, νέα άνοδο σημείωσαν οι κατασκευαστικές δαπάνες τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το MarketWatch.
Πιο αναλυτικά, κατέγραψαν άνοδο κατά 0,7% έναντι του Ιουλίου, ενώ σωρευτικά τους τελευταίους 12 μήνες, η άνοδος ανέρχεται στο 13,7%.
Οι αναλυτές του MarketWatch ανέμεναν άνοδο στο 0,6%.
Στις αστικές περιοχές, η άνοδος διαμορφώθηκε στο 1,3% ενώ στις μη αστικές στο 0,3%.
Παράλληλα, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών διαμορφώθηκαν τον Αύγουστο οι πωλήσεις αυτοκινήτων, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το MarketWatch.
Ειδικότερα, στην αμερικανική αγορά διατέθηκαν 18,2 εκατ. οχήματα, αριθμός ο οποίος είναι ο υψηλότερος των τελευταίων 10 ετών.
Οι αναλυτές του MarketWatch ανέμεναν 17,6 εκατ. οχήματα.
Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένοι αριθμοί αφορούν Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγά μικρού κυβισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης