Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Διεθνής καταδίκη της Ρωσίας για τον βομβαρδισμό αμάχων στη Συρία

Sky News: Διεθνής καταδίκη της Ρωσίας για τον βομβαρδισμό αμάχων στη Συρία
Να σταματήσει άμεσα τις επιθέσεις κατά της συριακής αντιπολίτευσης κα των πολιτών και να στραφεί κατά του ISIS ζητούν από τη Ρωσία οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους
Ένας συνασπισμός κρατών κατηγορεί ευθέως τη Ρωσία ότι σκοτώνει πολίτες στη Συρία και δεν στοχεύει θέσεις του ISIS με τους βομβαρδισμούς της, αναφέρει το Sky News.
Το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία για τις ενέργειες της Μόσχας, καθώς ρωσικά μαχητικά πραγματοποιούν για τρίτη μέρα επιδρομές.
«Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας αναφορικά με τη στρατιωτική ανάπτυξη της Ρωσίας στη Συρία και ειδικά για τις επιθέσεις των αεροπορικών δυνάμεων στη Χάμα, τη Χομς και το Ιντλίμπ που είχαν ως συνέπεια απώλειες αμάχων και όχι ως στόχο το ISIS.
Αυτές οι στρατιωτικές επιχειρήσεις συνιστούν μία περαιτέρω κλιμάκωση και τροφοδοτούν τον εξτρεμισμό.
Ζητάμε από τη Ρωσία να σταματήσει άμεσα τις επιθέσεις ενάντια στη συριακή αντιπολίτευση και τους πολίτες και να επικεντρώσει τις προσπάθειές της κόντρα στο Ισλαμικό Κράτος.
Τα ρώσικα μαχητικά φέρονται να στοχεύουν ομάδες ανταρτών, οι οποίες πολεμούν κατά του Bashar al – Assad.
Oι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για αδιάκριτους βομβαρδισμούς ενάντια στη συριακή αντιπολίτευση, αλλά το Κρεμλίνο απαντά ότι ο σκοπός του είναι ίδιος με των Αμερικάνων και στρέφεται κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων.
Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι από τις 18 επιχειρήσεις της στη Συρία, οι 12 ήταν κατά του Ισλαμικού Κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης