Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετική εκκίνηση στη Wall με το βλέμμα σε Fed και αποτελέσματα - Κέρδη 1% για τους αμερικανικούς δείκτες

tags :
Θετική εκκίνηση στη Wall με το βλέμμα σε Fed και αποτελέσματα - Κέρδη 1% για τους αμερικανικούς δείκτες
Ισχυρά κέρδη +8,73% καταγράφει το ADR της Εθνικής Τράπεζας, στα 0,55 δολάρια
Θετική εκκίνηση, με άνοδο έως +1%, καταγράφουν οι αμερικανικοί δείκτες κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τα ισχυρά κέρδη των ευρωπαϊκών αγορών.
Οι επενδυτές έχουν διαρκώς στραμμένο το βλέμμα στη Fed, καθώς οι προσδοκίες για τη νομισματική της πολιτική δίνουν και παίρνουν, ενώ ξεκινά στις ΗΠΑ και η ανακοίνωση των εταιρικών οικονομικών αποτελεσμάτων.
Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones καταγράφει κέρδη +1,08% στις 16.650 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά +0,80% στις 4.744 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο της Wall, o S&P 500, ενισχύεται κατά +1,16% στις 1.973 μονάδες.
Ισχυρά κέρδη +8,73% καταγράφει το ADR της Εθνικής Τράπεζας, στα 0,55 δολάρια.
Στο μεταξύ, ηχηρό σήμα κινδύνου για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας απέστειλε ο πρώην διοικητής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, της Fed, Βen Bernanke.
Μιλώντας στο πρακτορείο CNBC, o πρώην ισχυρός άντρας της Fed προειδοποίησε πως η αδύναμη ανάπτυξη της παραγωγικότητας βαραίνει την αμερικανική οικονομία και για τον λόγο αυτό είναι υπερβολικά υψηλή η εξάρτηση της οικονομίας από τη Fed.
Όπως διεμήνυσε επίσης, είναι αναγκαίο η αμερικανική κυβέρνηση να αναλάβει δράση, με στόχο την τόνωση της οικονομίας, καθώς και ο πληθωρισμός είναι υπερβολικά χαμηλός και η απασχόληση μόλις που έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια βελτίωσης.
Όπως πρόσθεσε ο πρώην ισχυρός άντρας της κεντρικής αμερικανική τράπεζας, απαιτείται αύξηση των επενδύσεων για την ισχυροποίηση της ανάπτυξης.
Μακροπρόθεσμα, συνέχισε ο Bernanke, ο χαμηλός πληθωρισμός ενέχει σοβαρούς κινδύνους.
"Η ανάπτυξη εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης στις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου, όμως η αμερικανική οικονομία καταγράφει καλύτερες επιδόσεις έναντι άλλων οικονομιών", τόνισε επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης