Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στο κόκκινο» η αντιπαράθεση Ρωσίας – ΝΑΤΟ για τη Συρία - Νέα παραβίαση καταγγέλλει η Τουρκία

«Στο κόκκινο» η αντιπαράθεση Ρωσίας – ΝΑΤΟ για τη Συρία - Νέα παραβίαση καταγγέλλει η Τουρκία
Έντονη είναι η αντίδραση του ΝΑΤΟ, το οποίο αμφισβητεί τις εξηγήσεις της Μόσχας περί «ατυχήματος»
(upd) Παραβίαση του εναέριου χώρου στα σύνορα με τη Συρία, για δεύτερη φορά από ρωσικά μαχητικά καταγγέλλει η Τουρκία, με την ατμόσφαιρα στη Μέση Ανατολή να μυρίζει μπαρούτι, καθώς συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί από τη Ρωσία.
Έντονη είναι η αντίδραση του ΝΑΤΟ, το οποίο αμφισβητεί τις εξηγήσεις της Μόσχας περί «ατυχήματος».
Η Ρωσία δεν έχει δώσει πειστικές εξηγήσεις για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Τουρκίας, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ.
Ο γγ του ΝΑΤΟ, μάλιστα, έκανε λόγο για σημαντική παρουσία χερσαίων δυνάμεων της Ρωσίας στη Συρία παρότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αποκλείσει τέτοιο ενδεχόμενο.
O πρεσβευτής της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ εξέφρασε σήμερα την άποψη ότι η στρατιωτική συμμαχία χρησιμοποιεί την από λάθος, κατά την Μόσχα, παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος για να διαστρεβλώσει τους στόχους της ρωσικής αεροπορικής εκστρατείας στη Συρία, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, συγκάλεσε χθες έκτακτη σύνοδο του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου με αντικείμενο τις αεροπορικές επιδρομές της Μόσχας στη Συρία και χαρακτήρισε απαράδεκτες τις παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης