Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στη Wall εν μέσω γενικευμένου κλίματος ευφορίας στις αγορές

tags :
Οριακά κέρδη στη Wall εν μέσω γενικευμένου κλίματος ευφορίας στις αγορές
Τα μετριοπαθή κέρδη καταγράφονται στη σκιά της ραγδαίας ανόδου των τιμών των βασικών εμπορευμάτων
Οριακή άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικοί δείκτες, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Παρασκευής 9/10, ενώ κινούνται σε τροχιά κερδών σε εβδομαδιαία βάση, εν μέσω γενικευμένου κλίματος ευφορίας στις διεθνείς αγορές τα τελευταία 24ωρα. 
Τον δικό τους τόνο στη Wall Street δίνουν και οι κινήσεις που καταγράφονται στην αγορά εμπορευμάτων. 
Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά +0,2% στις 17.082 μονάδες.
Ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,1% στις 4.813 μονάδες.
Ο S&P 500 άνοιξε καταγράφοντας κέρδη κατά +0,1% στις 2.015 μονάδες και βρίσκεται κοντά στο να σημειώσει τα μεγαλύτερα κέρδη για το 2015.
Το ADR της Εθνικής καταγράφει απώλειες -1,89% στα 0,68 δολάρια.
Υπενθυμίζεται ότι η ενίσχυση των κινδύνων που ελλοχεύουν για την αμερικανική οικονομία ήταν η αιτία που απέτρεψε τη Fed, την κεντρική αμερικανική τράπεζα, από τη λήψη απόφασης για αύξηση των επιτοκίων της τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Αυτό προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed του Σεπτεμβρίου, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα χτες Πέμπτη 8/10.
Η Fed διατηρεί σε μηδενικά επίπεδα - και συγκεκριμένα εντός του εύρους 0% - 0,25% - τα επιτόκιά της από το 2006.
Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου, οι αξιωματούχοι της Fed αποφάσισαν πως θα ήταν πιο συνετό να μην αυξηθούν ακόμη τα επιτόκια και πως θα πρέπει να τηρήσουν στάση αναμονής.
Oρισμένοι από τους αξιωματούχους της Fed εξέφρασαν ανησυχία και για τις διεθνείς εξελίξεις (επιβράδυνση κινεζικής οικονομίας, αναταράξεις στην αγορά πετρελαίου), προειδοποιώντας μάλιστα πως, λόγω των εξελίξεων αυτών, είναι πιθανό η Fed να μην πετύχει τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Η απόφαση τον περασμένο Σεπτέμβριο για διατήρηση των επιτοκίων σε μηδενικά επίπεδα ελήφθη με 9 ψήφους υπέρ έναντι μιας ψήφου κατά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης