Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η καλύτερη εβδομάδα του 2015 για τον S&P 500 – Εβδομαδιαία κέρδη +3,3%

tags :
Η καλύτερη εβδομάδα του 2015 για τον S&P 500 – Εβδομαδιαία κέρδη +3,3%
Στα 0,68 δολάρια έκλεισε το ADR της Εθνικής στη Wall, καταγράφοντας πτώση -1,16%
Ήπια κέρδη κατέγραψαν οι αμερικανικοί δείκτες στη συνεδρίαση της Παρασκευής 9/10, ωστόσο έκλεισαν την εβδομάδα με την ισχυρότερη άνοδο των τελευταίων μηνών.
Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow κατέγραψε άνοδο +0,20% στις 17.084 μονάδες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας, ενισχύθηκε κατά +3,7%, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη από τον Φεβρουάριο.
Ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη +0,41% και έκλεισε στις 4.830 μονάδες σημειώνοντας κέρδη +2,6% αυτή την εβδομάδα.
Ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,07% και έκλεισε στις 2.014 μονάδες, ενώ πέτυχε τα ισχυρότερα κέρδη αυτή την εβδομάδα για ολόκληρο το 2015 στο +3,3%.
Στα 0,68 δολ. έκλεισε το ADR της Εθνικής στη Wall, καταγράφοντας πτώση -1,16%.
Στο μεταξύ, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο μίας αύξησης των επιτοκίων από την κεντρική αμερικανική τράπεζα Fed τον Οκτώβριο ή τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε ο ο πρόεδρος της Ατλάντα Fed, Dennis Lockhart.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το ενδεχόμενο αυτό παραμένει στο τραπέζι, παρά την αύξηση των κινδύνων από την παγκόσμια οικονομία.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Lockhart, ανέφερε ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και η τελευταία έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ δείχνουν πως έχουν αυξηθεί λίγο τα καθοδικά ρίσκα για την αμερικάνικη οικονομία.
Επομένως, η Fed θα πρέπει να παρακολουθεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες την δύναμη των καταναλωτών για να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε μια αύξηση επιτοκίου στις συνεδριάσεις στις 27-28 Οκτωβρίου και 15-16 Δεκεμβρίου, είπε ο Lockhart.
«Η οικονομία παραμένει σε ικανοποιητική τροχιά και βλέπω μια απόφαση για αύξηση επιτοκίων στις συνεδριάσεις του Οκτωβρίου ή του Δεκεμβρίου ως εξαιρετικά πιθανή» σημείωσε ο ίδιος.
Στο μέτωπο της οικονομίας, ελαφρά πτώση σημείωσαν οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2015, υποχωρώντας κατά 0,1% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, πολύ λιγότερο έναντι της μείωσης 1,6% που είχαν καταγράψει τον Αύγουστο, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, Παρασκευή.
Αν εξαιρεθούν τα καύσιμα, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν κατά 0,3%.
Η τιμή εξαγόμενων προϊόντων αμερικανικής κατασκευής προς άλλα κράτη υποχώρησε κατά 0,7% τον Σεπτέμβριο.
Τους τελευταίους 12 μήνες, οι τιμές εισαγωγών έχουν σημειώσει πτώση 10,7%, κυρίως λόγω του χαμηλού κόστους πετρελαίου και του ισχυρότερου δολαρίου, κάτι που καθιστά τα προϊόντα άλλων χωρών φθηνότερα.
Αν εξαιρεθούν τα καύσιμα, οι τιμές εισαγωγών σημείωσαν πτώση 3,1% το τελευταίο 12μηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης