Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Μετά την εκλογική νίκη, ο Αλ. Τσίπρας επιδιώκει την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ

Reuters: Μετά την εκλογική νίκη, ο Αλ. Τσίπρας επιδιώκει την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ
«Προκειμένου να πετύχουμε τους πολιτικούς μας στόχους, το κόμμα μας πρέπει να αλλάξει», είπε ο Αλ. Τσίπρας
Να ξεπεράσουν «τα δεινά του παρελθόντος» και να διευρύνουν τη βάση στήριξης του κόμματος κάλεσε σήμερα, Σάββατο, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.
Όπως σημειώνει το Reuters, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώθηκε αισθητά το καλοκαίρι, όταν οι βουλευτές της άκρας-αριστεράς αποχώρησαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποδοχή του τρίτου προγράμματος διάσωσης, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από σκληρά μέτρα λιτότητας, από τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο ίδιος είχε κάποτε ορκιστεί ότι θα σκίσει τα Μνημόνια, αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters.
Παρά την στροφή του Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επανεξελέγη στις 20 Σεπτεμβρίου, αυτή τη φορά με την εντολή να εφαρμόσει των Μνημόνιο των 86 δισ. ευρώ, ενώ έλαβε ψήφους τόσο από τους αριστερούς ψηφοφόρους, όσο και από τους κεντρώους και τους δεξιούς.
«Προκειμένου να πετύχουμε τους πολιτικούς μας στόχους, το κόμμα μας πρέπει να αλλάξει», είπε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά μετά τις εκλογές.
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως δεν γίνεται να υπάρχει ένα κόμμα, που λειτουργεί μέσα σε ένα κόμμα, τονίζοντας πως αυτό «τελείωσε» και πρόσθεσε πως πρέπει να αρχίσει τώρα η ανοικοδόμηση του κόμματος, καλώντας τα μέλη να διευρύνουν την στήριξη στο κόμμα και με νέα μέλη, πριν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2016, αργότερα από ό,τι αναμενόταν.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι το κόμμα πρέπει να είναι ανοιχτό σε ανθρώπους «που πιστεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα από τα αν ήταν υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατία για δεκαετίες».
Το Reuters σημειώνει πως ορισμένα από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν για την μεταβολή αυτή, εκτιμώντας ότι ενδέχεται να εμποδίσει τα σχέδια της παράταξης για καταπολέμηση της διαφθοράς και μεταρρύθμιση του κράτους, καθώς και ότι μπορεί να επισκιάσει τις αξίες της Αριστεράς.
Εντούτοις, ο Τσίπρας επανέλαβε ότι η πάταξη της διαφθοράς και ο μετριασμός των επιπτώσεων της λιτότητας για τους φτωχότερους παραμένουν μεταξύ των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, προσθέτοντας πως επιθυμεί το κόμμα να λειτουργήσει ως εγγυητής ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενεργεί ως η άγρυπνη αριστερή συνείδηση της κυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης