Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικές πιέσεις στις ευρωαγορές – Πάνω από 2% οι απώλειες για τον DAX

Γερμανικές πιέσεις στις ευρωαγορές – Πάνω από 2% οι απώλειες για τον DAX
Με σημαντικές απώλειες διαμορφώνονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, καθώς η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Γερμανίας έχει επαναφέρει στο προσκήνιο τους φόβους για διπλή ύφεση στην ευρωζώνη. Το μείγμα της αβεβαιότητας συμπληρώνει και η σημερινή συνάντηση Μερκελ – Σαρκοζί, στο επίκεντρο της οποίας θα τεθεί η αναχαίτιση της κρίσης χρέους.
Πιο συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός συνθετικός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί 1,4%, μετά από ένα μίνι ράλι 6,4% στις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις. Ο γερμανικός DAX 30 χάνει 2,34%, ο γαλλικός CAC 40 1,74% και ο βρετανικός FTSE 100 0,87%.
Συνεχίζονται οι απώλειες στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, με την BNP Paribas να βρίσκεται στο -3,5% και την Dexia στο -3,7%.
Στο 0,1% μειώθηκε η αναπτυξιακή δραστηριότητα του γερμανικού ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, υποχωρώντας περισσότερο του αναμενομένου, μετά από το αναθεωρημένο 1,3% το πρώτο εξάμηνο.
Η ανάπτυξη ήταν η χαμηλότερη από το πρώτο τρίμηνο του 2009, όταν και η γερμανική οικονομία ήταν σε ύφεση , ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση του ΑΕΠ το β’ 3μηνο κατά 0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης