Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blackrock: Στο 30% οι πιθανότητες για διπλή ύφεση στις ΗΠΑ

Blackrock: Στο 30% οι πιθανότητες για διπλή ύφεση στις ΗΠΑ
Την ώρα που η ευρωζώνη δείχνει να παραπαίει δίπλα στο ενδεχόμενο διπλής ύφεσης, οι ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία έχουν έλθει στο προσκήνιο, καθώς η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει νέο σχέδιο περικοπών των δημοσίων δαπανών. Σύμφωνα όμως με την Blackrock, οι πιθανότητες για διπλή ύφεση στις ΗΠΑ είναι στο 30%, με πολλά περιθώρια βελτίωσης.
Μετά και τα νέα στοιχεία για την πορεία της ανάπτυξης στην ευρωζώνη, ο φόβος για διπλή ύφεση έχει αρχίσει και γίνεται ολοένα και πιο έντονος.
Ο κίνδυνος να βρεθεί ο δυτικός κόσμος μέσα σε νέα ύφεση μετά από δύο χρόνια που πέρασαν από την τελευταία είναι μεγάλος, αναφέρει ο αναλυτής Beat Wittmann της Dynapartners. Οι αγορές προεξοφλούν αυτό το σενάριο αφού το επόμενο τρίμηνο οι πιθανότητες είναι μεγάλες.
Το περιβάλλον τόσο στις διεθνείς αγορές όσο και στην παγκόσμια οικονομία θυμίζει προ κρίσης επίπεδα. Τα χαμηλά επίπεδα ανάπτυξης προβληματίζουν για το κατά πόσο μπορούν οι ηγέτες να βγουν από την κρίση χρέους γρηγορότερα, καθώς οι συνθήκες της αγοράς είναι εναντίον τους, πρόσθεσε ο Wittmann.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης