Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρές απώλειες για την Ευρώπη στον απόηχο της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη

Μικρές απώλειες για την Ευρώπη στον απόηχο της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη
Υποχώρησαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές μετοχές, με τον Stoxx Europe 600 να τερματίζει το τριήμερο ράλι, που κατέγραψε από το Μάιο του 2010, καθώς η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη παρουσίασε σημάδια επιβράδυνσης και αυξήθηκε με ρυθμό χαμηλότερο από το αναμενόμενο.
Ειδικότερα, με μικρά κέρδη 0,13% τερμάτισε ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο στις 5.238 μονάδες, ο γαλλικός δείκτης CAC έκλεισε στο -0,25% και τις 3.230 μονάδες, ενώ ο DAX υποχώρησε κάτω από τις 6.000 μονάδες στο -0,45%.
Σημειώνεται ότι στο 0,2% επιβραδύνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας στην Ευρωζώνη το δεύτερο τρίμηνο του έτους, από 0,8% που είχε καταγραφεί το πρώτο τρίμηνο, εξαιτίας της οριακής αύξησης του ΑΕΠ στη Γερμανία και της στασιμότητας στη Γαλλία, ενώ η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε το β΄ τρίμηνο με ρυθμό χαμηλότερο του αναμενομένου, με το ΑΕΠ να καταγράφει άνοδο 0,1%, έναντι του 1,3% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011.
Στο μεταξύ, έλαβε τέλος και η κρίσιμη συνάντηση μεταξύ της Angela Merkel και του Nicolas Sarcozy, οι οποίοι αμφότεροι υποστήριξαν ότι η έκδοση ευρωομολόγου δεν θα επιλύσει την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης