Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία από 14 χώρες – Κάνουν λόγο για «αυξημένο τρομοκρατικό κίνδυνο»

Ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία από 14 χώρες – Κάνουν λόγο για «αυξημένο τρομοκρατικό κίνδυνο»
Ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας ξενοδόχων δήλωσε ότι ο κλάδος θα έχει απώλειες 10 δισ. δολ. – Στο -25% η μείωση των αφίξεων από Ρωσία
Έχει και τον οικονομικό της αντίκτυπο πέρα από την ανθρώπινη τραγωδία, η πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Άγκυρα.
Κι αυτό διότι συνολικά 14 χώρες εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία προειδοποιώντας τους πολίτες τους ότι στην Τουρκία υπάρχει «αυξημένος τρομοκρατικός κίνδυνος».
Οι χώρες αυτές είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Δανία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βρετανία, η Ελβετία, η Ιταλία, ο Καναδάς, το Ιράν, η Ιρλανδία, η Νέα Ζηλανδία, η Ολλανδία και η Πολωνία.
Η ταξιδιωτική οδηγία έρχεται σε μία δύσκολη στιγμή για τον τουρισμό της Τουρκίας, με τον πρόεδρο της τουρκικής ομοσπονδίας ξενοδόχων Osman Ayik να δηλώνει χτες ότι ο συγκεκριμένο κλάδος θα έχει απώλειες τουλάχιστον 10 δισ. δολαρίων στο τέλος του 2015 σε σχέση με πέρυσι.
Σύμφωνα με τον Ayik η μείωση των εισπράξεων οφείλεται στην κατά 25% μείωση των αφίξεων από τη Ρωσία, που ζημίωσε αρκετά τον κλάδο παρά τη μικρή αύξηση από χώρες της ΕΕ, όπως η Γερμανία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης