Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περιπλέκεται η κατάσταση στη Συρία - Στο πλευρό του Assad και Ιρανοί στρατιώτες με την αεροπορική κάλυψη της Ρωσίας

tags :
Περιπλέκεται η κατάσταση στη Συρία - Στο πλευρό του Assad και Ιρανοί στρατιώτες με την αεροπορική κάλυψη της Ρωσίας
Με την υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν, ο συριακός στρατός θα προσπαθήσει να απωθήσει τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους από περιοχές της δυτικής Συρίας που είναι κρίσιμες για την επιβίωση του καθεστώτος του Assad
Ολοένα και περιπλέκεται το κουβάρι των στρατιωτικών επεμβάσεων στη Συρία, καθώς τις τελευταίες ημέρες αναπτύσσονται στη χώρα ιρανικές δυνάμεις, προκειμένου να στηρίξουν το καθεστώς Assad στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Ιρανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία έφθασε σήμερα στην Δαμασκό στο πλαίσιο των προετοιμασιών της κοινής στρατιωτικής επιχείρησης κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στη βορειο-δυτική Συρία.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας και Εξωτερικής Πολιτικής Αλαεντίν Μπορουζερντί, δήλωσε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Δαμασκού ότι "ο υπό την Αμερική διεθνής συνασπισμός απέτυχε στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
Η συνεργασία ανάμεσα στη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν και τη Ρωσία είναι θετική και επιτυχής".
Σύμφωνα με το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο IRIB, η ιρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Assad, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η Τεχεράνη έχει αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες στη Συρία τις τελευταίες ημέρες για να υποστηρίξει σχεδιαζόμενη χερσαία επίθεση του συριακού κυβερνητικού στρατού κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο Χαλέπι.
Η επίθεση υποστηρίζεται επίσης και από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο τοπικών στρατιωτικών διοικητών.
Το Ιράν είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος της Δαμασκού στην περιοχή και έχει χορηγήσει οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στο συριακό καθεστώς από την έναρξη της πενταετούς σύρραξης.
Με την υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν, ο συριακός στρατός θα προσπαθήσει να απωθήσει τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους από περιοχές της δυτικής Συρίας που είναι κρίσιμες για την επιβίωση του καθεστώτος του Assad.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης